Microsoft dynamics nav en si foodware als platform voor verdere bedrijfsexpansie

Aveno, gevestigd in de Antwerpse en Rotterdamse zeehaven, produceert en verhandelt vloeibare plantaardige oliën, premium olijfolie, lange levensduur frituuroliën en vetten, margarine, tropische of "Koelkast Free" margarines, bakkerij margarine, broodverbetermiddelen, … voor binnenlandse en internationale afnemers. Met een totaaloplossing als Microsoft Dynamics NAV SI Foodware versterkt en optimaliseert Aveno hun brede, gediversifieerde productiecapaciteit en laat Aveno toe aan de verzoeken van hun klanten te voldoen. Als jong en dynamisch bedrijf heeft Aveno gekozen voor een pakket waarbinnen zij hun groeiende bedrijfsprocessen kunnen automatiseren samen met iFacto, die als partner met hen meedenkt.

Administratieve workload beperken

Als jong bedrijf concentreert Aveno zich op het maken van kwaliteitsvolle producten en streeft ernaar om de administratieve taken te beperken. Met Microsoft Dynamics NAV en SI Foodware slaagt Aveno erin om alle bedrijfsinformatie te centraliseren en een echte procesoptimalisatie te realiseren.
Een voorbeeld hiervan is het automatisch verwerken van de facturatiediensten.

Lang houdbare productie

Eigen aan lang houdbare productie is verkoop op basis van raamovereenkomsten. Ook bij Aveno is het belangrijk om enerzijds de verkoopcontractstanden nauwkeurig te bewaken, maar er eveneens voor te zorgen dat elk verkoopcontract gedekt is door een inkoopcontract en dat dit contractenboek steeds up to date is. Samen met iFacto heeft Aveno de oplossing geïmplementeerd om te allen tijde contractstanden, margebewaking, … te kunnen waarborgen.

Leeggoedregistratie

Leeggoed (pallets, IBC containers,…) maken een groot deel uit van de operationele kosten. Het is in alle belang om dan ook te weten welke container, pallet,… bij welke klant staat. Zo is iedere container voorzien van een uniek nummer en de geschiedenis van elke container, pallet,… automatisch beschikbaar in het ERP systeem. Met behulp van RF scanning worden alle logistieke bewegingen geregistreerd.

Werkvloerapplicatie

Met een papierloze werkvloer als uitgangspunt, zette Aveno samen met het team van iFacto de ‘operations control’ module op. Via een touchscreen applicatie worden alle productieopdrachten weergegeven. Nadat de geproduceerde pallet van een SSCC label voorzien is, wordt de pallet automatisch aan de voorraad toegevoegd en de benodigde grondstoffen van de voorraad weggeboekt. De pallet, met de geregistreerde lotinformatie, THT en uniek palletnummer, worden in het magazijn bewaard.