BouMatic Robotics kiest voor Ifacto en Microsoft Dynamics AX 2012

BouMatic Robotics B.V. (BMR) is een dynamisch Nederlands bedrijf dat zich focust op robotisering in de melkveehouderij. De kennis en jarenlange ervaring in de melktechnologie van het Amerikaans zusterbedrijf BouMatic gaat generaties terug. Deze enorme kennis en ervaring heeft BouMatic Robotics weten te integreren in een reeks van moderne robots die wereldwijd in de melkveesector worden ingezet.

Microsoft Dynamics AX 2012

Bij de opstart van deze Nederlandse vestiging heeft BMR gekozen voor Microsoft Dynamics AX 2012 met iFacto als implementatie partner. In een eerste fase werden de modules aankoop en boekhouding geïmplementeerd in amper drie maanden tijd. Na deze fase werden de logistieke en productieprocessen toegevoegd.

Een belangrijk aspect in deze tweede fase was een implementatie met voldoende ruimte voor de snel groeiende bedrijfsactiviteiten, in het bijzonder productieplanning en –opvolging en een ver doorgedreven materiaalbehoefte planning.

Momenteel wordt bij BMR gekeken naar mogelijke functionele uitbreidingen in een derde fase. Hiervoor komen de modules service management, kwaliteitsbeheer en magazijn-barcodescanning in aanmerking.