Onbeperkte mogelijkheden bij CCI dankzij Microsoft Dynamics NAV Distri+ en iFacto

CCI nv, importeur van diverse Japanse elektronische toestellen,  maakte reeds jaren gebruik van een geïntegreerd bedrijfspakket. Het systeem werkte wel naar behoren, maar schoot te kort op vlak van  managementrapportering. Bovendien werden bepaalde bedrijfsprocessen nog met losse toepassingen  beheerd.  Toen het saturatieniveau van de toepassing bereikt werd,  besloot CCI de markt van de ERP-oplossingen te verkennen. De zoektocht eindigde bij Microsoft Dynamics NAV Distri+, een universeel inzetbare totaaloplossing, die tegelijk budgetvriendelijk is. Het was IT-partner iFacto die met zijn uitgebreide ervaring in de sector van elektrogroothandels, van CCI het vertrouwen kreeg om de implementatie uit te voeren. 

Nood aan flexibele rapportering

Ruim vijftien jaar werkte CCI met een centraal bedrijfsbeheersysteem voor boekhouding, magazijnbeheer en sales. Naast enkele voorgeprogrammeerde rapporten, was het echter onmogelijk om er nieuwe statistieken uit te halen. Dit gebrek aan flexibele bedrijfsgegevens vormde een belangrijke tekortkoming voor de directie van CCI. Bovendien was niet alles geïntegreerd. Excel werd nog frequent gebruikt voor andere taken en ook de website was niet geïntegreerd. “Op een gegeven moment bereikte het systeem zijn saturatieniveau. We stonden toen voor een belangrijke keuze: uitbreiden of vernieuwen? Klanten begonnen te vragen naar EDI (Electronic Data Interchange) en de vertegenwoordigers wilden toegang tot het systeem van op afstand”, aldus Eric Van den Broeck.

CCI besloot om een marktonderzoek op te starten en nodigde verschillende partijen uit voor een rondetafelgesprek.

Vlnr: Eric Van den Broeck & Marco Heylen (CCI), Steven Arrazola de Oñate

Microsoft Dynamics NAV Distri+ als universele oplossing

CCI kwam tot een lijst van twee bekende internationale oplossingen en enkele lokale sectoroplossingen. De keuze ging uiteindelijk uit naar Microsoft Dynamics NAV Distri+ van Microsoft partner iFacto Business Solutions, een standaard en geïntegreerd bedrijfsbeheersysteem. Marco Heylen, Product Manager Aiphone: “Microsoft Dynamics NAV Distri+ is een budgetvriendelijke standaardoplossing die ook gebruikt kan worden in onze buitenlandse vestigingen. iFacto kon dan weer mooie referenties voorleggen bij distributeurs en elektrogroothandels. Dit gaf ons veel vertrouwen. Bovendien konden zij via een dochterbedrijf alle hardware aanleveren.”

Vlnr: Marco Heylen & Eric Van den Broeck (CCI)

Een vlotte implementatie

Nadat het contract werd getekend, ging iFacto van start met de analysefase in werkgroepen per afdeling. Elke medewerker werd vanaf het begin dus betrokken bij het project, wat goed was voor de opvolging en het aanvaardingsproces achteraf. Dit leidde tot een conceptdocument met verschillende versies, een finale scope, budget en termijn. In januari 2010 stapte CCI volledig over op Microsoft Dynamics NAV. In het begin was iFacto nooit veraf. “Conceptueel zat alles meteen goed, maar bij elk complex systeem komen er achteraf kleine foutjes aan het licht. Dat is normaal. iFacto heeft ons goed ondersteund en steeds snel ingegrepen”, getuigt Eric Van den Broeck.