De Boer kiest met Microsoft Dynamics NAV en iFacto voor standaard software en toekomstzekerheid

De Boer uit Schoten, een familiebedrijf van de derde generatie, weet zich als flexibele en innovatieve producent van dakdichtingsproducten met succes staande te houden tussen enkele grote reuzen. Hun geheim: kwaliteit en flexibiliteit. Dat laatste wordt onder meer mogelijk gemaakt dankzij Microsoft Dynamics NAV, het standaard ERP-systeem dat alle processen van De Boer efficiënt automatiseert en de bedrijfsgegevens voor iedereen beschikbaar stelt.

De openheid van Microsoft en de kennis van iFacto

Drie jaar geleden kreeg De Boer te horen dat de support van de toenmalige IToplossing werd stopgezet. Het systeem deed al vele jaren dienst en omvat boekhouding, voorraad, productie, … alles op maat van De Boer.

Francois Grieten, ICT Manager bij De Boer: “We schuimden de markt af op zoek naar een standaard oplossing die al onze processen zou integreren met een minimum aan maatwerk. Daarnaast was de partnerkeuze minstens even belangrijk.”

De Boer woonde demo’s bij van verschillende oplossingen. “Microsoft Dynamics NAV trok ons aan als een bijzonder gebruiksvriendelijk en open systeem, dat zich gemakkelijk laat koppelen met externe toepassingen. Dat is belangrijk met het oog op de integratie van onze productie.

iFacto kon ons als partner overtuigen omwille van het indrukwekkend aantal referenties, de goede industriële kennis en de financiële stabiliteit van het bedrijf.”

Midden september 2012 werd de analyse afgerond en op 1 februari 2013 – de uitdrukkelijke eis van Dirk Mertens – kon Waterproofing Solutions live gaan met de eerste fase van het project. Dit uitzonderlijk korte implementatietraject was enkel mogelijk dankzij de intensieve interne medewerking van de key users. Tegen juni 2013 waren de drie andere projectbedrijven overgezet.

Links: François Grieten, rechts: Dirk Mertens van De Boer

Correcte producten tijdig uitgeleverd

De Boer heeft een zeer uitgebreid gamma met maar liefst 400 verschillende producten. Orders komen in de loop van de dag binnen via e-mail, fax of telefoon en worden in Microsoft Dynamics NAV ingevoerd. Is de bestaande voorraad ontoereikend, dan geeft de dispatcher dit door aan de productieafdeling. Tegelijk stelt hij de transportplanning op voor de eigen vrachtwagens en de externe partners. Een grote verbetering met NAV is dat er nu per e-mail een orderbevestiging gestuurd wordt. Dit straalt professionaliteit uit naar de klanten.

“Het verwerken van de orders gaat veel vlotter. Vooral het opzoeken van het assortiment per klant is een groot voordeel. Tijdens het ingeven krijg je al een waarschuwing als de voorraad uitgeput is, wat leidt tot een hogere efficiëntie”, aldus Dirk Mertens. “Binnenkort zal Microsoft Dynamics NAV ook ons productiesysteem (MES) aansturen, zodat men zich op de productievloer niet meer kan vergissen van product. Na het ingeven van de order kan er een sortering gemaakt worden waardoor de productieverantwoordelijke een planning kan opmaken.”