Toonbankafhandeling, artikelbeheer en inkoopplanning geoptimaliseerd bij De Meester met Distri+ van iFacto

Voor De Meester is het essentieel om werknemers efficiënter in te zetten door zo veel mogelijk automatisering met een oplossing die ook kan meegroeien met het bedrijf. Daarom koos De Meester voor de Distri+ module van iFacto op basis van Microsoft Dynamics NAV. Met Distri+ werd onder meer een snellere afhandeling aan de toonbank, doeltreffend artikelbeheer en een eenvoudige inkoopplanning mogelijk.

 

Snellere afhandeling aan de toonbank en betere klantenservice

Voordien werd er aan de toonbank tijd verloren en was de foutenmarge groter omwille van een ontoereikende oplossing. Met 20.000 actieve klanten en gemiddeld 200 à 300 bestellingen en verkopen per dag, was er nood aan een vereenvoudigde, maar doeltreffende toonbankoplossing.

De Meester werkt met de toonbankmodule van Distri+ van iFacto, waardoor het mogelijk is om heel snel en efficiënt orders in te voeren. De medewerkers scannen het artikel in en zien vervolgens een overzichtelijk scherm met foto’s van het artikel.

Met slechts enkele klikken kan een offerte of order aangemaakt worden en is het mogelijk om op verschillende wijzen af te rekenen: bancontact, visa, contant of via het saldo van de waardebonnen die gescand en automatisch geregistreerd worden in het systeem. Bovendien vult het systeem klantgegevens automatisch in op basis van klantensjablonen, zodat er snel nieuwe klanten in het systeem aangemaakt worden.

Vlnr: Jonas Rossaert (Horecamaterialen De Meester) en Len Collier (iFacto)

Doeltreffend artikelbeheer

Dankzij de Distri+ oplossing van iFacto kan De Meester efficiënt artikelen importeren en beheren. Zo werden er 80.000 artikelen met gedetailleerde artikelinformatie én foto’s ingelezen. Ook prijzen van leveranciers kan het systeem eenvoudig en snel inlezen.

Vereenvoudigde inkoopplanning en verbeterd magazijnbeheer

Door de grote voorraad in een open magazijn is een gestroomlijnde aankoop noodzakelijk. Nu wordt de kennis en ervaring van de aankoper aan de hand van een vereenvoudigd inkoopvoorstel in Distri+ ondersteund. Zo wordt er rekening gehouden met minimum- en maximumvoorraad en verkoopshistoriek.