International Sales springt flexibel in op elke klantenvraag dankzij Microsoft Dynamics NAV en Distri

International Sales heeft als importeur en distributeur te kampen met complexe prijsstructuren, grote volumes artikelen en bestellingen, veeleisende klanten, efficiënt voorraadbeheer, etc. Niet elk softwarepakket kan dit met een minimum aan maatwerk automatiseren. iFacto heeft Microsoft Dynamics NAV aangevuld met Distri+, een module met uitgebreide functionaliteiten voor de distributiesector, zodat International Sales voortaan flexibel kan inspelen op elke klantenvraag zonder ITfrustraties.

Nood aan flexibele IT voor veeleisende klanten

De klanten van International Sales zijn doorgaans grote ketens die heel specifieke eisen hebben over de digitale verzending van orders, de opmaak van facturen, de prijs- en kortingtabellen, etc. Evelyne Vreven: “Het oude pakket was hiervoor niet flexibel genoeg. Aanpassingen lieten maanden op zich wachten en waren duur. Als we verder wilden evolueren zonder frustraties, moesten we op zoek naar een ander pakket.”

Vlnr: Dominique Schodts, Evelyne Vreven, Dominic Vreven (International Sales), Yannick De Decker (iFacto)

Distri+ vermindert maatwerk

In die periode kreeg International Sales een mailing van iFacto in de bus. Deze Microsoft partner heeft enkele modules ontwikkeld bovenop het ERP-platform Microsoft Dynamics NAV. Distri+ biedt bijvoorbeeld een volledige administratieve ondersteuning van de bedrijfsprocessen in groothandels en distributiebedrijven.

Office Manager Dominique Schodts: “Distri+ bevat heel veel standaardfunctionaliteit voor onze sector. Dit zou de hoeveelheid maatwerk terugdringen. Bovendien wist ik uit het verleden hoe gebruiksvriendelijk Microsoft Dynamics NAV is.”

Vlnr: Evelyne Vreven, Dominic Vreven (International Sales)

Vlotte artikelcreatie en complexe prijzenstructuur

“Artikelen creëren in Distri+ doe je in een handomdraai. De uitgebreide artikelkaart laat toe om veel varianten op hetzelfde artikelnummer te maken. De krachtige zoekfunctie versnelt het werk van de orderafdeling”, getuigt Dominique Schodts. “In onze sector is de prijssetting bijzonder complex, met kortingen per productgroep, subgroep, klant, artikel, keten, etc. De kruisverwijzingstabel in Distri+ maakt het allemaal beheersbaar. Ook de diverse aanslagen per artikel zijn standaard voorzien: Recupel, Fost Plus, Auvibel en Bebat.”

Automatische orderverwerking en magazijnbeheer

80% van de orderverwerking gebeurt automatisch, door EDI-koppelingen met de klanten en dankzij de integratie met het CRMpakket waarin de verkopers bestellingen invoeren. In de toekomst wordt ook een link voorzien met het B2C e-commerce portaal. De pickings in het magazijn verlopen vlot dankzij de automatisch gegenereerde pickbons. De goederen worden tijdens de finale controle ingescand, waarop de zendnota’s automatisch uit de printers rollen. iFacto voorzag ook een koppeling met de planningsoftware van transporteur GLS. Deze werkwijze garandeert een correcte en tijdige levering.

“De facturatievoorwaarden verschillen van klant tot klant. In Microsoft Dynamics NAV kunnen wij zelf de voorwaarden aanpassen zonder dat we daarvoor de hulp van iFacto moeten inroepen. Alles is erop ingesteld om zelfstandig en flexibel te kunnen werken”, aldus Eric Cool, Finance & Administration Manager bij International Sales. Scanners vergemakkelijken ook de receptie van ontvangen goederen en het wegzetten op de juiste locatie. De voorraadniveaus worden bewaakt door Microsoft Dynamics NAV.