Roomijs Missault verbetert interne organisatie met Microsoft Dynamics NAV en SI Foodware

Missault maakt op artisanale wijze hoogwaardig roomijs. Naast het geautomatiseerde productieproces, hebben sommige onderdelen hun ambachtelijk karakter behouden om daarmee de exclusiviteit en flexibiliteit van het assortiment te waarborgen. De stevige groei van dit bedrijf, deed de nood aan een geïntegreerde bedrijfsapplicatie groeien. De noodzaak om informatie centraal te beheren en om administratieve handelingen te beperken, deed Missault besluiten om de ERP-markt te verkennen.  De zoektocht eindigde bij Microsoft Dynamics NAV en SI Foodware, een universele totaaloplossing met een doorgedreven focus op de voedingsindustrie.  iFacto kreeg het vertrouwen van Missault door de uitgebreide ervaring in de voedingsindustrie.

Compliance

Niet alleen de groei is de oorzaak van de behoefte aan een andere bedrijfsapplicatie, ook de toegenomen wet- en regelgeving op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid hebben daar aan bijgedragen. Voorheen werden bijvoorbeeld de kwaliteitscontroles handmatig geregistreerd in een aparte accesdatabase. Dit is niet bevorderlijk voor het snel inzichtelijk krijgen van bijvoorbeeld bepaalde traceability informatie. Met Microsoft Dynamics NAV en SI Foodware komt daar voorgoed een einde aan: Missault voldoet in één keer aan externe eisen (compliance) van wetgever en afnemer.
Binnen Microsoft Dynamics NAV SI Foodware, maakt Missault gebruik van de modules: financieel, aankoop, verkoop, voorraadbeheer, kwaliteitscontrole, productspecificaties, SSCC label, EDI en productieregistratie. Dankzij een goede opleiding ontwerpt Missault zelf uitgebreide rapporten.