Smet groep kiest tweede keer op rij voor Microsoft Dynamics ERP en SI Foodware

Na de implementatie van Smet Production, werd ook de bedrijfsoftware van Chocolaterie Smet opgezet met Microsoft Dynamics ERP.   Smet koos voor deze oplossing omwille van de totaaloplossing met unieke focus op de levensmiddelenindustrie en de ruime ervaring van het implementatieteam binnen de sector. Smet is een gerenommeerde Belgische onderneming met een zeer uitgebreid aanbod, gespecialiseerd in kwaliteitsproducten bestaande uit halffabricaten o.a. chocolade, gekonfijt fruit en schavelingen, maar ook eindproducten in de vorm van chocolade holfiguren in alle vormen en maten. Smet is reeds 50 jaar een toonaangevende decoratieleverancier en problem-solver voor de industrie.

Seizoensvoorraad

Assortimentbeheer, seizoensartikelen, … parameters die Smet samen met Microsoft Dynamics ERP en SI Foodware overzichtelijk beheert. Bestellingen worden vaak ver vooruit geplaatst, maar ook op dagorders kan Smet onmiddellijk antwoord geven aangaande de te beloven levertijd (rekening houdend met beschikbare voorraad, transporttijden, productietijden, inkooptijden, …).

Om de bedrijfsvoering aan te sturen rapporteert Smet ook deze seizoensverkopen ten opzichte van de in MS Dynamics ERP beheerde budgetten. Hiervoor gebruikt Smet het Foodfit dashbord van SI Foodware met aangeleverde KPI’s en rapporten.

Traceability

Met Microsoft Dynamics ERP en SI Foodware voldoet Smet in één keer aan externe eisen van wetgever en afnemer. Op basis van een uniek lotnummer worden goederen binnen het systeem geregistreerd, verbruikt en samengesteld. Samen met de registratie van het leverancierslotnummer van grondstoffen en het registreren van de houdbaarheden is Smet binnen MS Dynamics ERP en SI Foodware in staat om vanaf grondstof tot eindproduct te traceren. Met één druk op de knop, weet Smet waar producten vandaan komen en waar ze heen zijn gegaan.

Integratie logistieke partner

In samenwerking met de logistieke partner van Smet is een communicatie opgezet. Berichten tussen deze logistieke dienstverlener en Smet gaan heen en weer tussen beide systemen zodat voorraden, bestel statussen,… accurate opvolgbaar zijn.

Kwaliteitsborging

Smet draagt kwaliteit hoog in het vaandel. Hierbij is een gecentraliseerde productspecificatie database met o.a. voedingswaarden, ingrediënten, allergenen, productinformatie,… onontbeerlijk. Samen met iFacto implementeerde Smet deze module, waarbij productspecificatie automatisch berekend kunnen worden.

Laboresultaten kunnen verwerkt worden in de kwaliteitscontrole van MS Dynamics ERP en SI Foodware. Het klachtenmanagementsysteem, samen met de productspecificaties, tracebility en kwaliteitscontrole, geven de kwaliteitsmanager alle tools om een kwaliteitsborging uit te bouwen.