Betere controle over verhuuractiviteiten bij Welding Company dankzij Rental+

Welding Company, gevestigd in Aartselaar, is gespecialiseerd in de verkoop en verhuur van alle apparatuur en randbenodigdheden voor lassers. Het bedrijf staat zelf in voor de installatie, het onderhoud en de herstellingen van de machines en toebehoren. Om de steeds belangrijkere verhuuractiviteiten nog beter te ondersteunen, besloot Welding Company over te stappen op geïntegreerde bedrijfssoftware en koos hierbij voor informaticapartner MORE ICT uit Kontich. De standaardmodule Rental+, werd opgebouwd rond het Microsoft Dynamics NAV platform, en maakt een betere controle over de verhuuractiviteiten, gaande van de planning tot het opvolgen van de rentabiliteit van de machines, mogelijk. Welding Company stelde de projectopvolging, de financiële expertise en de ervaring met de verhuursector bij MORE ICT sterk op prijs. 

Nieuw bedrijfssysteem

Naarmate het aandeel van de verhuuractiviteit toenam, vergrootte ook de administratieve werkdruk. Welding Company kwam tot de conclusie dat de bedrijfssoftware van Organi, geïmplementeerd in 2000, niet meer voldeed. “Specifieke verhuurfunctionaliteit was niet beschikbaar, de boekhouding stond los van het operationele gedeelte en de rapporteringsmogelijkheden waren te beperkt”, aldus Patrik Huysmans. Daarom besloot Welding Company in 2009 op zoek te gaan naar een ERP-applicatie. De belangrijkste vereiste, naast de invulling van de specifieke processen die eigen zijn aan een verhuur- en groothandelactiviteit, was dat de boekhoudmodule naadloos geïntegreerd moest zijn.

Verschillende standaardoplossingen werden onder de loep genomen: “SAP Business One, de KMO-oplossing zeg maar, viel tijdens een demonstratie toch een beetje door de mand. SAP All-in-one was dan weer te zwaar voor een KMO als ons”, vindt Patrik Huysmans. Via relaties kwam Patrik Huysmans in contact met iFacto, de Microsoft Dynamics NAV Partner uit de iFacto Group, gevestigd in Kontich. Huysmans: “Ik kende een aantal bedrijven die met Microsoft Dynamics NAV werkten, en die waren zeer tevreden. Ook het feit dat Microsoft als standaardplatform overal aanwezig is, pleitte in hun voordeel.”

Patrik Huysmans (Welding Company)

Rental+

Na een demosessie van Rental+, een specifieke verhuurmodule die door iFacto werd ontwikkeld, was Welding Company onmiddellijk overtuigd. Patrik Huysmans: “Het feit dat deze oplossing is gebouwd op het Microsoft Dynamics platform was voor ons een absoluut pluspunt. We waren echter vooral opgetogen over het aanbod aan functionaliteit en de vlekkeloze integratie van het financiële luik.” Rental+ biedt bovendien als voordeel dat de ontwikkeling van maatwerk tijdens de implementatiefase tot een minimum wordt herleid. “Dit had toch wel een significante impact op het budget en uiteraard heeft ook dat onze beslissing tot aankoop van Rental+ beïnvloed”, benadrukt Patrick Huysmans.

Controle over planning en beschikbaarheid

Dankzij Rental+ heeft Welding Company vandaag een perfect zicht op de beschikbaarheid van de verhuurartikelen. Artikelen die beschadigd binnenkomen of een onderhoudsbeurt nodig hebben, worden in het systeem geregistreerd. Dit staat duidelijk aangegeven in het beschikbaarheidsoverzicht, waardoor deze artikelen niet per vergissing kunnen worden verhuurd. Op het planbord kan de gebruiker te allen tijde duidelijk zien aan wie en tot wanneer een toestel is verhuurd. Hij kan ook inzoomen op het desbetreffende verhuurcontract.