iFacto AX for Pharma: ERP-software voor de farmaceutische en life sciences industrie

Farmaceutische en Life Sciences bedrijven worden geconfronteerd met uitdagingen die veel verder gaan dan standaard enterprise resource planning (ERP) - complexe operaties, geavanceerd project- en kwaliteitsmanagement, de naleving van de strenge wet- en regelgeving vereisten, en nog veel meer. iFacto AX for Pharma is een toevoeging van functionaliteiten aan Microsoft Dynamics AX die elk farmaceutisch en life sciences bedrijf nodig heeft!

Versterk uw compliance met EU- en FDA-regelgeving

Met de AX for Pharma module voldoet u aan de GMP en GDP richtlijnen, met name Eudralex volume 4 Annex 11 en 21 CFR Part 11.

U kunt aan elke leverancier een kwalificatiestatus en bijhorende kwaliteitsstatus toekennen. Maak diepgaande batch tracering mogelijk door een code aan een (sub-) batch toe te kennen en voer kwaliteitsorders uit met goedkeuringsworkflows.

Volg alle wijzigingen volledig op met de elektronische handtekeningsfunctionaliteit. U kunt de klantenlijst goedkeuren, alsook een goedkeuring vereisen van de bevoegde persoon alvorens te gaan verzenden.

Sneller en flexibel productiebeheer

Om te kunnen beantwoorden aan de noden van uw bedrijf en industrie moeten uw procesgedreven productie-activiteiten sneller en flexibeler verlopen.

Beheer uw materialen en artikelen met multi-dimensionale voorraadstructuren. Zorg ervoor dat uw gebruikers toegankelijke, real-time informatie hebben over de status van de productieprestaties en de desbetreffende kosten.

Met de Advanced Quality Management & LIMS module verbindt u de R&D afdeling met de rest van uw organisatie en wordt de product- en labo-informatie beter beheerd. Pas met AX for Pharma de best practices toe in uw value chain!

Efficiënt magazijnbeheer

Lever snel, correct én conform de EU-en FDA-regelgeving door uw magazijn bijzonder efficiënt te beheren met AX for Pharma. U boekt zowel in een flexibele magazijnopzet als een sturende WMS sneldheidswinst via de uitbreiding magazijnscanning.

Sturend warehouse management systeem

Naast een flexibel magazijn, kunt u dankzij Microsoft Dynamics AX een sturend WMS-systeem hanteren waarbij de software de regels in uw magazijn zal bepalen rond:

  • Ontvangst
  • Verplaatsing/Picking
  • Verzending
  • Quarantaine
  • Voorbehouden locaties
  • Voorbehouden producten
  • Inventaris

Flexibel magazijn

Met Microsoft Dynamics AX kunt u snel goederen ontvangen en op vrije locaties in het magazijn plaatsen. Backorders kunt u meteen omboeken. Via de verplaatsingen kan de magazijnier de goederen in de juiste rekken plaatsen. Het picken en verzenden van artikels verloopt snel en met de nodige flexibiliteit

Samen werken aan een doelgerichte implementatie

iFacto bundelt zijn ervaring in het implementeren van meer dan 300 bedrijven. Ons implementatieproces berust op beproefde methodieken en wordt afgestemd op uw situatie. Onze projectaanpak staat garant voor een goede voorbereiding en een strakke opvolging door onze projectmanagers van de verschillende projectstadia, het projectplan, de timings en het budget.

Diagnostisch onderzoek

Tijdens het salestraject start iFacto met een diagnostisch onderzoek waarin we de eisen en wensen van de klant in kaart brengen en vervolgens in een demo vertalen naar de standaard applicatie. Op basis van die gegevens wordt een eerste budgetinschatting gemaakt.

Bedrijfsproces analyse

Daarna brengen we de bedrijfsprocessen in kaart. De BPA beschrijft de processen, de inrichtingsbesluiten, mogelijkse aanpassingen en zal als blauwdruk dienen voor uw implementatietraject.

Installatie en setup

Tijdens de installatie- en setup fase gaat het implementatietraject van start. Na een kickoff wordt de software geïnstalleerd en uw systeem ingericht.

Detail inrichting

De basis die gelegd wordt in de installatie- en setup fase diepen we verder uit tijdens de detailinrichting. Hier gaat de consultant met de klant het syteem verder inrichten en parametriseren. Een eerste proefconversie vindt plaats. De klant start de eerste deeltesten en documenteert de werkinstructies. Deze fase sluit af met een simulatie, waarbij alle key users de processen doorlopen.

Deployment fase

In de deployment fase vinden de opleidingen plaats, gebeuren de gebruikers acceptatie testen en zal de finale conversie plaatsvinden. Het projectteam geeft het project vrij alvorens de Go Live milestone bereikt wordt.

Operationele fase

Bij de opstart kan u eventueel beroep doen op onze consultants. Nadien zal het supportteam u verder ondersteunen.