ERP-software voor de staal- en metaalbranche

DX Steel, alle voordelen van de standaard ERP-oplossing Dynamics 365 Business Central, aangevuld met functionaliteiten voor de staal- en metaalsector.

Fuctionaliteiten waaronder het plannen en opvolgen van productieactiviteiten zoals zagen, togen, boren, stralen en snijden en een ruime uit te breiden bibliotheek van metaalartikelen waarin lengte, breedte, dikte, diverse soortelijke gewichten en kwaliteiten vanzelfsprekende eigenschappen zijn, samengebracht in 1 geïntegreerd platform.

Sales gedreven en rol gebaseerd

Het systeem is gericht op een snelle orderinvoer, ongeacht de complexiteit. De schermen zijn per rol in het bedrijfsproces in te richten zodat medewerkers meteen de juiste informatie voor zich hebben, alle rollen binnen DX Steel zijn taak georiënteerd.

Financieel

Volledige controle en inzicht in alle cijfers. U kunt beroep doen op een flexibele voorraadwaardering en gebruik maken van Activity Based Costing

Sales

Een flexibele structuur voor prijzen en kortingen, alsook eenvoudig bewerking van verkoopopdrachten. Het realtime dashboard geeft o.a. de status per order weer.

Inkoop

Een flexibele prijsstructuur, gebruik van raamcontracten, een overzicht van de volledige inkoopplanning én offertes opvragen bij meerdere leveranciers.

Logistiek / productie

Inzicht in de beschikbare productiecapaciteit, zaagoptimalisatie van reststukken registratie, transportregistratie en de toegang tot Shopfloorcontrol en Mobile Scanning. 

Materiaal traceerbaarheid en Shopfloor Control

Materiaal traceerbaarheid totale supply chain

De mogelijkheid van een uitgebreide artikelstructuur en een automatische koppeling.

Op basis van o.a. chargenummers, wordt de artikelstructuur automatisch gekoppeld aan de juiste certificaten. Hierdoor is het materiaal traceerbaar door de gehele keten. 

Shopfloor Control door Mobile Scanning

Vergroot de grip op de bewerkingen en de voorraaden van uw artikelen door mobile scanning.

Na iedere verplaatsing of bewerking van het product scant u eenvoudig het bijbehorende label met barcode. Mutaties worden daarmee snel en accuraat verwerkt in het systeem, waarmee u uw verkoopproces verder versnelt en vereenvoudigt.