iFacto Rental+: ERP-software voor de verhuursector

iFacto Rental+ is een ERP-oplossing met specifieke verhuurfunctionaliteiten, gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV. Zo beheert u alle verhuuradministratie binnen uw bedrijf met één en hetzelfde softwaresysteem. iFacto Rental+ is met andere woorden een geïntegreerde verhuursoftware die een totaaloplossing biedt!

Beheer uw verhuurvloot

Beheer de verhuurobjecten met of zonder serienummer op een eenvoudige manier met iFacto Rental+. Maak bulksjablonen aan om een set van artikels in 1 beweging te verhuren. Met de handige beschikbaarheidskalender beheert u de verhuur op zowel korte als lange termijn van het ruime assortiment aan materiaal.

Zo kunt u elk verhuurobject in detail opvolgen aan de hand van zijn status:

  • beschikbaar
  • gereserveerd
  • in huur
  • afgemeld
  • klaar voor ophaling
  • onderhoud

Wenst u extra artikelen te verkopen bij de verhuurofferte of het verhuurcontract? Dat kan perfect dankzij de integratie met de andere modules van Microsoft Dynamics NAV.

Beter inzicht in uw cijfers

Vergaar inzicht in uw cijfers met tal van gangbare rapporten voor een verhuurbedrijf: bezettingsgraad, Return-On-Investment (ROI), rendementsberekeningen, onderhoudsrapporten, ... De integratie met de financiële module van Microsoft Dynamics NAV maakt het mogelijk om die cijfers op een overzichtelijke manier te presenteren.

Maak gebruik van de vaste activa-module om uw verhuurobjecten af te schrijven. Op deze manier weet u bij de verkoop van elk verhuurobject perfect wat de restwaarde van het object is, wat de bezettingsgraad was, alsook hoe vaak en wat voor onderhoud er uitgevoerd is.

Optimaliseer uw werkplaats

Met iFacto Rental+ kunt u het beheer van uw verhuurvloot op een eenvoudige manier controleren en optimaliseren. Hierbij kunt u zowel tellerstanden, gereden kilometers, aantal draai-uren en brandstofverbruik noteren, als preventief keuringen en onderhoud plannen via de werkplaatsorders of de service module.

Werkplaatsorders

Met Rental+ herstelt u kleine schades op een snelle manier en noteert en factureert u zowel werkuren als materialen aan uw klanten. U kunt opvolgen welke objecten in de werkplaats behandeld worden, aangezien de status van de verhuurobjecten automatisch wijzigt.

Service module

Naast de werkplaatsorders , beschikt Microsoft Dynamics NAV over een service module, waarbij u naast de werkplaatsorders sturend kunt werken. Preventief onderhoud en onderhoud op locatie kunt u eenvoudig opvolgen!

Samen werken aan een doelgerichte implementatie

iFacto bundelt zijn ervaring in het implementeren van meer dan 300 bedrijven. Ons implementatieproces berust op beproefde methodieken en wordt afgestemd op uw situatie. Onze projectaanpak staat garant voor een goede voorbereiding en een strakke opvolging door onze projectmanagers van de verschillende projectstadia, het projectplan, de timings en het budget.

Diagnostisch onderzoek

Tijdens het salestraject start iFacto met een diagnostisch onderzoek waarin we de eisen en wensen van de klant in kaart brengen en vervolgens in een demo vertalen naar de standaard applicatie. Op basis van die gegevens wordt een eerste budgetinschatting gemaakt.

Bedrijfsproces analyse

Daarna brengen we de bedrijfsprocessen in kaart. De BPA beschrijft de processen, de inrichtingsbesluiten, mogelijkse aanpassingen en zal als blauwdruk dienen voor uw implementatietraject.

Installatie en setup

Tijdens de installatie- en setup fase gaat het implementatietraject van start. Na een kickoff wordt de software geïnstalleerd en uw systeem ingericht.

Detail inrichting

De basis die gelegd wordt in de installatie- en setup fase diepen we verder uit tijdens de detailinrichting. Hier gaat de consultant met de klant het syteem verder inrichten en parametriseren. Een eerste proefconversie vindt plaats. De klant start de eerste deeltesten en documenteert de werkinstructies. Deze fase sluit af met een simulatie, waarbij alle key users de processen doorlopen.

Deployment fase

In de deployment fase vinden de opleidingen plaats, gebeuren de gebruikers acceptatie testen en zal de finale conversie plaatsvinden. Het projectteam geeft het project vrij alvorens de Go Live milestone bereikt wordt.

Operationele fase

Bij de opstart kan u eventueel beroep doen op onze consultants. Nadien zal het supportteam u verder ondersteunen.

iFacto nieuws

Oudere nieuwsberichten
iFacto@NAVTechDays: when you are passionate about Microsoft Dynamics NAV
Microsoft Dynamics NAV

iFacto@NAVTechDays: when you are passionate about Microsoft Dynamics NAV

22 november 2017
De 7e editie van NAV TechDays vond plaats van 14 tot en met 17 november in Kinepolis Antwerpen. NAV TechDays is een conferentie voor NAV developers waar technische workshops en sessies m.b.t. Microsoft Dynamics NAV te volgen zijn. Het event wordt jaarlijks georganiseerd door één van onze eigen Microsoft Most Valuable Professionals (MVPs): Luc Van Dyck. Naar jaarlijkse gewoonte nam ook een team van iFacto’s technische consultants deel aan NAV TechDays om hun kennis van de  technische ontwikkelingen van Microsoft Dynamics NAV op peil te houden. Zo investeert iFacto in kennis van zijn medewerkers en streven wij ernaar om u ook op technisch gebied optimaal te ondersteunen en van dienst te zijn. NAV TechDays 2017 was een topeditie met maar liefst 1236 deelnemers uit 44 landen en een uitgebreid programma van hoog relevante workshops en sessies. Ook Eric Wauters, onze andere Microsoft MVP, heeft dit jaar een presentatie en 2 workshops gegeven.
Lees verder
iFacto op Directions EMEA 2017 in Madrid
Microsoft Dynamics NAV

iFacto op Directions EMEA 2017 in Madrid

17 oktober 2017
Van 4 tot 6 oktober kwamen Microsoft Dynamics NAV partners uit heel Europa samen op Directions EMEA in Madrid. Directions is het jaarlijkse hoogtepunt voor NAV partners waar Microsoft zijn Dynamics NAV Roadmap en de nieuwe NAV versie presenteert. Tijdens deze editie stond Microsoft Dynamics NAV 2018 en de nieuwe Dynamics 365 versie op het programma. Een team van iFacto nam ook deel aan Directions om zo veel mogelijk nieuwe product- en technische kennis te vergaren en te delen met alle medewerkers van iFacto. Zo blijven wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van Microsoft Dynamics NAV en kunnen we u optimaal informeren en adviseren. Daarnaast past iFacto de nieuwe kennis van Directions toe bij de continue innovatie van zijn oplossingen. Dit jaar telde Directions EMEA meer dan 2000 deelnemers van meer dan 600 Dynamics partners uit 53 landen. Er waren in totaal 225 sessies en 25 workshops te volgen. Zes presentaties werden gegeven door Eric Wauters, onze Development Manager en Microsoft MVP (Most Valuable Professional).
Lees verder