DX Steel, ERP voor staal- en metaalbedrijven | iFacto
Level up

Strong in software, reliable as steel.

Dx steel, de meest complete ERP-oplossing voor de staal- en metaalsector op basis van Dynamics 365 Business Central.

Ontdek de voordelen van ERP software voor metaal- en staalsector

Sterke software op maat van de metaalsector

Jarenlange ervaring en kennis zijn samengebracht in dx steel, een ERP-applicatie met uitgebreide functionaliteiten gericht op de metaalservicebedrijven. Deze brede waaier aan specifieke functionaliteiten stroomlijnt alle financiële-, handels-,  logistieke- en productie processen. Dx steel biedt een digitale samenwerking in zowel de Supply Chain als de interne organisatie die 100% traceerbaar is. (Cradle to Cradle).

Handelen in verschillende maateenheden

Een uitdaging bij de inkoop en verkoop van staal zijn de verschillende methoden om het artikel te kwantificeren. Dx steel bevat een ruime en nog uit te breiden bibliotheek van metaalartikelen waarin lengte, breedte, dikte, diverse soortelijke gewichten en kwaliteiten vanzelfsprekende eigenschappen zijn. Dit maakt het mogelijk om eenzelfde artikel te verhandelen in verschillende maateenheden.

Ook het berekenen van verschillende soorten gewicht (theoretische, handels- en Duitshandelsgewicht) is mogelijk, alsook wordt rekening gehouden met overlengte.

Staal specifieke oplossing met DX Steel

Bewerkingen als service

Naast het in-en verkopen van materiaal als core business is het leveren van kant en klare producten, door het toevoegen van eigen bewerkingen, de onderscheidende factor binnen de metaalsector. Dx steel ondersteunt die interne, maar ook externe, productiebewerkingen zoals zagen (en zaagoptimalisatie), stralen, boren, togen, snijden en decoilen. Dit zowel klantorder gestuurd als voor eigen voorraad. De afhandeling van deze productieorders gebeurd digitaal via een shopfloor systeem.

Optimale opvolging van produtiebewerkingen, zoals zaagoptimalisatie, ...

Welke mogelijkheden biedt dx steel?

 • Traceerbaarheid van plaatnummers en certificaten

  100% traceerbaar

  Automatische koppeling van de juiste certificaten op basis van o.a. charge- en/of plaatnummers maken het materiaal traceerbaar door de hele keten. Op deze manier kunnen goederen via scanning gecontroleerd en gelokaliseerd worden en kan de artikelstructuur automatisch gekoppeld worden aan de bijhorende certificaten.

 • Shopfloor control met behulp van scanning en labels

  Shopfloor Control

  Krijg overzicht op de bewerkingen en voorraden van artikelen met behulp van Mobile Scanning. Na iedere bewerking of verplaatsing van een product kan het bijhorende label met barcode eenvoudig gescand worden. Mutaties worden zo snel en accuraat verwerkt in het systeem, waardoor het verkoopproces efficiënter en eenvoudiger verloopt.

 • Snelle orderinvoer en alles opvolgbaar

  Sales gedreven, rol gebaseerd

  De ERP-applicatie is gericht op een snelle orderinvoer, ongeacht de complexiteit. De schermen zijn per rol in het bedrijfsproces in te richten, zodat medewerkers meteen de juiste informatie voor zich hebben. 

 • Integraties met andere Microsoft toepassingen voor een krachtiger systeem

  De kracht van Microsoft

  Dx steel is een ERP-oplossing op basis van Dynamics 365 Business Central, inclusief de kracht van innovatieve Microsoft technologieën. Er zijn integratiemogelijkheden met verschillende onderdelen binnen het ecosysteem waaronder het Power Platform en Microsoft 365, alsook met verschillende applicaties van derden.

Contact

Let's connect.

iFacto Office

Heeft u een vraag? Wij staan voor u klaar.