Materiaalcertificaten digitaal en traceerbaar | iFacto
Level up

100% traceerbaarheid, 90% minder handelingen.

Werkelijke eigenschappen direct digitaal beschikbaar, met volledige traceability, via Certificaat Analyse Software voor de metaalsector. 

Certificaat beheer software voor de metaalsector CAS

Certificaten, de kern van de metaalsector

Strengere wet- en regelgeving en een specifieker wordende klantvraag geven steeds meer gewicht aan de rol van het materiaalcertificaat binnen de metaalsector. De rol van dit document zal in de toekomst nog belangrijker worden. Naast de traceerbaarheid om de kwaliteit van het materiaal aan te tonen en de controle op type certificaten, wordt ook de inhoudelijke controle aldoor uitgebreider én stijgt het belang van de individuele, chemische en mechanische eigenschappen.

Digitalisering is de toekomst

De verwerking van inkomende materiaalcertificatien bestaat veelal uit repetitieve werkzaamheden en vereist specifieke kennis, accuratesse en een groot concentratievermogen van de werknemers. Zowel de verwerking, registratie en controle van de certificaten neemt steeds meer tijd en energie in beslag, waardoor de nood aan automatisatie en specifieke software, zoals dx steel en CAS, hoog is.

Sectorspecifieke automatisatie en software voor de digitalisering van staal en metaal sector

iFacto en CAS gaan hand in hand

Door de samenwerking tussen iFacto en CAS Quality Control is er een intelligente koppeling gebouwd die certificaten automatisch aan het juiste productnummer in dx steel koppelt.

CAS haalt automatisch het PDF-certificaat uit Oulook en controleert of de gevonden chargenummers ook zijn gemeld in dx steel. Dit betekent dat het betreffende certificaat met één druk op de knop terug te vinden is.

Gekoppelde software DX Steel en CAS Quality Control met iFacto

De kracht van CAS in combinatie met dx steel

De software kan complexe data in- en uitlezen, direct controleren en meteen beschikbaar stellen. Denk hierbij aan:

  • Standaard certificaatgegevens, zoals charge-/ heat-, plaat-, buis- of coil-nummer, afmetingen, kwaliteiten en normen;
  • Mechanische eigenschappen zoals kerfslag, trek -en vloeigrens;
  • Chemische eigenschappen, zoals het koolstof-equivalent en alle vermelde elementen;
  • Stempels van keuringsinstanties en meer.

Door het gebruik van geavanceerde zoekfilters, zoals kwaliteit, producteigenschappen of een combinatie, wordt gemakkelijk een overzicht gecreëerd over de materialen in de voorraad. Ook het sturen van het juiste certificaat naar klanten neemt geen extra tijd in beslag. Bij het opstellen van facturen worden de bijhorende certificaten direct getoond en is het totale dossier in no-time klaar.

De software kan complexe data in- en uitlezen, controleren en meteen beschikbaar stellen
Contact

Let's connect.

iFacto Office

Heeft u een vraag? Wij staan voor u klaar.