Referenties

Sorteer op oplossing

Filliers Distillery

Een bedrijf dat bijna anderhalve eeuw meedraait moderniseren, voor deze uitdaging stond iFacto toen graanstokerij Filliers Distillery kwam aankloppen. Met een gefaseerde ERP-implementatie slaagde zij er in alle (logistieke, administratieve, financiële) bedrijfsprocessen te stroomlijnen, inclusief o.a. accijnzenmodule, WMS gestuurd hoogbouwmagazijn, kwaliteitscontrolesysteem en track & trace.  De investering in Microsoft Dynamics 365 en Foodware 365 werpt zijn vruchten af, met de realisatie van een groter volume met hetzelfde aantal medewerkers, aanzienlijke omzetstijging en en snellere bediening van de klanten. 

 

Steven Arrazola de Onate (Managing Partner iFacto) en Bart Cnudde (CEO Filliers Distillery)

Aerts NV

Wie werk maakt van een uitgekiend merkenbeleid, een logistieke afhandeling op topniveau en een betere serviceverlening, zet al een flinke stap op weg naar de top. Dat bewijst alvast de groothandel in glas en decoratie Aerts NV, die met de invoering van Microsoft Dynamics NAV de logistieke, administratieve en financiële processen over heel het bedrijf stroomlijnde en meteen ook resources vrijmaakte om te voldoen aan de vraag van de klant naar een steeds betere informatievoorziening. Het geïntegreerde platform dat door iFacto werd ingevoerd, moet Aerts NV toelaten om ook in de komende jaren te blijven optimaliseren en innoveren, van de integratie met een forecasting-tool tot eCommerce.

Dries Aerts (Aerts NV)

VARO

Importeur en distributeur VARO uit Lier heeft een reusachtig magazijn: een totale oppervlakte van 22.000 m2, waar maar liefst 22 miljoen Euro aan elektrisch en handgereedschap ligt te wachten op de bestellingen van de doe-het-zelf ketens. Er heerst dan ook een grote bedrijvigheid bij VARO: 1.200.000 orderlijnen dienen jaarlijks verwerkt, de magazijniers zijn druk in de weer met de vele pickings en het onderhoud van de  machines moet ook nog gebeuren. Het is geen sinecure om een bedrijf van deze omvang te  automatiseren. iFacto is er nochtans glansrijk in geslaagd met de implementatie van Microsoft Dynamics NAV, aangevuld met een zeer krachtige WMS applicatie.

Steven Arrazola de Oñate (iFacto), Danny Neefs & Jeroen Nys (Varo)

FACE

Als distributeur en integrator van professionele audiovisuele apparatuur pakt FACE uit met een unieke vorm van logistieke dienstverlening: onder de naam ESP (European Service Point), neemt het bedrijf voor fabrikanten uit de hele wereld de logistiek op zich voor de verdeling van hun producten op de Europese markt. Samen met de traditionele distributie-activiteiten resulteert dit in een jaarlijks volume van 120.000 uitgaande colli’s en meer dan 7.000 verzamelfacturen. Snelheid en efficiëntie zijn bepalend voor het succes dat FACE vandaag kent; de investering in Microsoft Dynamics NAV en de module iFacto Distri+, bleek een schot in de roos. FACE behoudt perfect de controle over de groeiende logistieke activiteiten en maakt zelfs van de gelegenheid gebruik om aan klanten een volwaardige e-commerce website aan te bieden als een vorm van extra service.

Youri Benoit & Filip De Clerck (Face), Steven Arrazola de Oñate (iFacto)

Piscaer

Elektrogroothandel Piscaer uit  Mechelen zat met zijn oude  IT infrastructuur in een doodlopend straatje. Vernieuwing werd uitgesteld vanwege te hoge ontwikkelingskosten, terwijl aan de toonbank veel tijd verloren ging aan administratieve rompslomp. Sinds 1 januari 2008 bevindt Piscaer zich opnieuw in een IT snelstroom. De implementatie van Microsoft Dynamics NAV als bedrijfsapplicatie bespaart het personeel ettelijke uren per week, zodat er meer tijd overblijft om de klanten zo flexibel mogelijk te bedienen. Niet onbelangrijk, want de sympathieke service is sinds jaar en dag het uithangbord van Piscaer. 

Ufttools - Uftlas

Onderhouds- en engineeringafdelingen, industriële ondernemingen, KMO’s ... Duizenden bedrijven vinden sinds 1971 hun weg naar groothandelaar Ufttools - Uftlas wanneer ze lasmaterialen of gereedschappen nodig hebben. De overname van Ufttools - Uftlas door de huidige eigenaars, in 2007, betekende meteen een nieuwe start voor het ambitieuze bedrijf. Een bijzondere aandacht voor een professionele informatisering was één van de logische gevolgen: processen moesten op een vlotte manier aangestuurd en geïntegreerd kunnen worden. De samenwerking met iFacto mondde uit in de invoering van Microsoft Dynamics NAV en de module iFacto Distri+.

Peter De Meester, Nina De Meester & Alain Peirens (Ufttools)

D&M Depot

D&M Depot uit Aartselaar verdeelt als groothandel in decoratieartikelen eigen collecties in glas- en aardewerk.  
Het bedrijf kende de laatste jaren een sterke groei en opende een kantoor in Hong Kong. Het oude DOS-gebaseerde bedrijfssysteem, dat door één persoon ontwikkeld was, moest vervangen worden door een toekomstgericht platform dat een  volledige integratie kon bieden van de financiële en logistieke processen.  
Informaticapartner iFacto Business Solutions implementeerde bovenop Microsoft Dynamics NAV niet alleen een geïntegreerde webshop, maar ontwikkelde ook een mobiele toepassing waarmee de medewerkers van D&M Depot op beurzen  orders kunnen inbrengen. 

CCI

CCI nv, importeur van diverse Japanse elektronische toestellen,  maakte reeds jaren gebruik van een geïntegreerd bedrijfspakket. Het systeem werkte wel naar behoren, maar schoot te kort op vlak van  managementrapportering. Bovendien werden bepaalde bedrijfsprocessen nog met losse toepassingen  beheerd.  Toen het saturatieniveau van de toepassing bereikt werd,  besloot CCI de markt van de ERP-oplossingen te verkennen. De zoektocht eindigde bij Microsoft Dynamics NAV Distri+, een universeel inzetbare totaaloplossing, die tegelijk budgetvriendelijk is. Het was IT-partner iFacto die met zijn uitgebreide ervaring in de sector van elektrogroothandels, van CCI het vertrouwen kreeg om de implementatie uit te voeren. 

Eric Van den Broeck & Marco Heylen (CCI), Steven Arrazola de Oñate (iFacto)

Elec-Lightin’Art

Elec-Lightin’Art, groothandel in verlichting, domotica en elektrisch installatiemateriaal, was al enige tijd op zoek naar een bedrijfsbeheersysteem dat alle processen kon automatiseren met zo weinig mogelijk maatwerk, of anders gezegd: een standaard oplossing op maat van de sector.  
In iFacto Distri+ vond Elec-Lightin’Art de ideale oplossing voor de efficiënte automatisering van al haar administratieve,  logistieke en verkoopprocessen. Gecombineerd met de krachtige BI Cubes van Microsoft Dynamics NAV geeft dit het nodige inzicht voor een gezonde groei.

Wim Lumbeeck (Elec-Lightin'Art) & Steven Arrazola de Oñate (iFacto)

Gehco

Om de verkoop aan te zwengelen en de kosten te reduceren, besloot Gehco, de verdeler van duurzame bevestigingsmaterialen en bouwgereedschappen, te investeren in Microsoft Dynamics NAV. Dankzij de specifieke Distri+ module van iFacto kan Gehco nu verder groeien zonder extra personeel en het gamma uitbreiden aan een verhoogde uitleveringsgraad.

Noël Hendrickx & Olivier Donck (Gehco Fixing), Steven Arrazola de Oñate (iFacto)

De Meester

Voor De Meester is het essentieel om werknemers efficiënter in te zetten door zo veel mogelijk automatisering met een oplossing die ook kan meegroeien met het bedrijf. Daarom koos De Meester voor de Distri+ module van iFacto op basis van Microsoft Dynamics NAV. Met Distri+ werd onder meer een snellere afhandeling aan de toonbank, doeltreffend artikelbeheer en een eenvoudige inkoopplanning mogelijk.

 

Jonas Rossaert (Horecamaterialen De Meester) & Len Collier (iFacto)

Goodwill

De distributeur in kerstdecoratie, Goodwill, heeft door de seizoenspiek een heel eigen specifiek bedrijfsproces. Goodwill werkt gedurende 9 maanden met een virtuele voorraad om orders te registreren die bovendien ook nog niet factureerbaar zijn. Het bedrijf was op zoek naar een geïntegreerde ERP-oplossing waarmee het in eerste instantie de verkoop over de verschillende kanalen efficiënter en correcter kon laten verlopen. Met Microsoft Dynamics NAV en Distri+ heeft Goodwill nu een efficiëntere klantendienst en performante verkoop, onder meer door de integratie met een Sana webshop, die in het eerste jaar al voor 15% van de omzet zorgde.

Andy Janssens & Johan Van Maercke (Goodwill), Yannick De Decker (iFacto)

Diginet

De distributeur van videomateriaal en installateur voor de broadcasting, Diginet, wilde zijn volledige productportfolio kenbaar maken aan zijn klanten. Daarom koos Diginet voor een Sana webshop met Microsoft Dynamics NAV en Distri + als drijvende kracht. Het bedrijf werkte vroeger met een oudere versie van Microsoft Dynamics NAV via een andere partner, maar had nood aan een ERP-oplossing voor zijn distributie-activiteiten. Daarom koos Diginet voor een upgrade van Microsoft Dynamics NAV met iFacto Distri+. Daarnaast heeft het bedrijf magazijnscanning, het Document Management Systeem (DMS) Datahaven en de rapportagetool Jet Reports ingezet, die alle geïntegreerd zijn met Microsoft Dynamics NAV. Met deze mooie totaaloplossing zal Diginet het verschil kunnen maken in de digitaliserende markt.
 

Yannick De Decker (iFacto) & David Van Roy (Diginet)

Rabbit

Rabbit producteert kant-en-klare maaltijden met verse ingrediënten onder private label of het Rabbit merk. Met een focus op verse maaltijdsalades staan verse groenten centraal. Dagelijks worden groenten vers ingekocht en versneden. Van daaruit wordt waarde toegevoegd.
Rabbit startte zijn zoektocht niet naar een leverancier, maar naar een partner. Een partner die hen begeleidt in de automatisering van de geïntegreerde bedrijfsprocessen die moeten leiden tot procesoptimalisatie, zo lage mogelijke voorraden, concurrentieel voordeel in kwaliteitsbewaking en opvolging, afvalstroomreductie en een zo efficiënt mogelijke bedrijfsadministratie. Deze partner vonden zij bij iFacto die samen met Rabbit de totaaloplossing Microsoft Dynamics NAV SI Foodware uitrolde.

Aveno

Aveno, gevestigd in de Antwerpse en Rotterdamse zeehaven, produceert en verhandelt vloeibare plantaardige oliën, premium olijfolie, lange levensduur frituuroliën en vetten, margarine, tropische of "Koelkast Free" margarines, bakkerij margarine, broodverbetermiddelen, … voor binnenlandse en internationale afnemers. Met een totaaloplossing als Microsoft Dynamics NAV SI Foodware versterkt en optimaliseert Aveno hun brede, gediversifieerde productiecapaciteit en laat Aveno toe aan de verzoeken van hun klanten te voldoen. Als jong en dynamisch bedrijf heeft Aveno gekozen voor een pakket waarbinnen zij hun groeiende bedrijfsprocessen kunnen automatiseren samen met iFacto, die als partner met hen meedenkt.

Smet

Na de implementatie van Smet Production, werd ook de bedrijfsoftware van Chocolaterie Smet opgezet met Microsoft Dynamics ERP.   Smet koos voor deze oplossing omwille van de totaaloplossing met unieke focus op de levensmiddelenindustrie en de ruime ervaring van het implementatieteam binnen de sector. Smet is een gerenommeerde Belgische onderneming met een zeer uitgebreid aanbod, gespecialiseerd in kwaliteitsproducten bestaande uit halffabricaten o.a. chocolade, gekonfijt fruit en schavelingen, maar ook eindproducten in de vorm van chocolade holfiguren in alle vormen en maten. Smet is reeds 50 jaar een toonaangevende decoratieleverancier en problem-solver voor de industrie.

Vermeiren Princeps

Om verdere groei beheersbaar te maken, had Vermeiren Princeps nood aan een ERP-systeem specifiek voor het voedingsbedrijf. Daarom kozen ze voor SI Foodware van iFacto
op basis van Microsoft Dynamics NAV. Met deze oplossing heeft de producent van ambachtelijke speculoos onder meer een accuraat inzicht in de voorraad en verloopt de inkoop-en de productieplanning nu volledig automatisch. Bovenal heeft iedere medewerker nu meer inzicht in alle processen, is er meer transparatie van gegevens en is de foutenlast aanzienlijk gereduceerd.

S.M.B.

S.M.B. is een toonaangevend Belgisch farmaceutisch bedrijf met mondiale ambities. Omdat hun bestaande IT systeem niet meer voldeed aan de bedrijfsbehoeften, werd in 2011 beslist dit te vervangen. 
Een belangrijk criterium in hun keuze was de ondersteuning van de strenge reglementering in de geneesmiddelen sector, zowel van de aangeboden standaardpakketfunctionaliteit als een aangepaste ondersteuning door de ERP-partner. Bij iFacto vond S.M.B. het passende ERP-pakket namelijk Microsoft Dynamics AX 2012 in combinatie met AX for Pharma én de juiste implementatiepartner met ruime kennis van de Life-Sciences sector.

Welding Company

Welding Company, gevestigd in Aartselaar, is gespecialiseerd in de verkoop en verhuur van alle apparatuur en randbenodigdheden voor lassers. Het bedrijf staat zelf in voor de installatie, het onderhoud en de herstellingen van de machines en toebehoren. Om de steeds belangrijkere verhuuractiviteiten nog beter te ondersteunen, besloot Welding Company over te stappen op geïntegreerde bedrijfssoftware en koos hierbij voor informaticapartner MORE ICT uit Kontich. De standaardmodule Rental+, werd opgebouwd rond het Microsoft Dynamics NAV platform, en maakt een betere controle over de verhuuractiviteiten, gaande van de planning tot het opvolgen van de rentabiliteit van de machines, mogelijk. Welding Company stelde de projectopvolging, de financiële expertise en de ervaring met de verhuursector bij MORE ICT sterk op prijs. 

Patrik Huysmans (Welding Company)

Qualiphar

Om op een efficiëntere manier aan de strenge voorschriften van de farmaceutische sector te kunnen voldoen, koos Qualiphar uit Bornem voor een geïntegreerd ERP-pakket. IT-partner iFacto Business Solutions implementeerde Microsoft Dynamics NAV als basisplatform voor verregaande procesoptimalisatie. Tegelijk voegde het bedrijf heel wat extra functionaliteit toe. Het gebruik van Microsoft Dynamics NAV leidde bij Qualiphar tot transparante en geïntegreerde  processen, een gestroomlijnde productie en distributie en een sterkere marktpositie ten opzichte van externe klanten. 

Blue Moon

Blue Moon is gespecialiseerd in de audiovisuele ondersteuning van bedrijfsevenementen, heeft meer dan 20 jaar ervaring in de sector en voert jaarlijks 1.400 projecten uit. De onderneming uit Aartselaar wilde graag meer controle en inzicht krijgen in haar boekhoudkundige processen en haar financiële situatie, met het oog op toekomstige groei. Daarom koos de onderneming voor een samenwerking met iFacto dat de financiële module van Microsoft Dynamics NAV bij Blue Moon implementeerde. Deze module automatiseert de boekhouding en heeft de financiële workflow bij Blue Moon veel efficiënter gemaakt.

Gregory Buytaert & Mathieu D'Hondt (Blue Moon)

Bopro

Bopro is als integrale vastgoeddienstverlener actief in het beheer van de volledige levenscyclus van gebouwen. Bopro stapte voor zijn boekhouding over op Microsoft Dynamics NAV. Dat platform bood de mogelijkheid om de stroom inkomende en uitgaande facturen te optimaliseren en te automatiseren met PPM.net, de documentbeheeroplossing van informaticapartner Ex Arte. Het project vormt een eerste fase in het streven van Bopro naar de digitalisering van de volledige documentenstroom. 

NBN

De IT & Sales manager van het NBN zag zich door het oude maatwerkpakket belemmerd om een degelijke reorganisatie door te voeren. Hij wist dat Microsoft Dynamics NAV de nodige structuur en flexibiliteit in huis had om zijn ideeën te ondersteunen. In iFacto vond hij een IT-partner die zijn visie deelde en die op heel korte termijn kon realiseren. Microsoft Dynamics NAV biedt het NBN glasheldere boekhoudcijfers, een goede samenwerking tussen alle afdelingen, een betere dienstverlening… kortom: gemoedsrust.

Peter Brosens (NBN) & Peter Sente (iFacto)

Showtex

Het in Antwerpen gevestigde Showtex is in de entertainmentbusiness wereldwijd gekend als trendsetter in textieldecoraties voor theaters, concerten, televisie, musea en beurzen. Het bedrijf heeft vandaag vestigingen in Antwerpen, Nederland, Dubai en Hong Kong. Om de internationale activiteiten logistiek, commercieel en financieel beter op te volgen, stapte Showtex onlangs over op een nieuw Microsoft Dynamics NAV bedrijfssysteem. Het bedrijf waardeert de vlotte samenwerking en de vakkennis van informaticapartner iFacto, die het project tot een goed einde bracht.

De Boer

De Boer uit Schoten, een familiebedrijf van de derde generatie, weet zich als flexibele en innovatieve producent van dakdichtingsproducten met succes staande te houden tussen enkele grote reuzen. Hun geheim: kwaliteit en flexibiliteit. Dat laatste wordt onder meer mogelijk gemaakt dankzij Microsoft Dynamics NAV, het standaard ERP-systeem dat alle processen van De Boer efficiënt automatiseert en de bedrijfsgegevens voor iedereen beschikbaar stelt.

Delta Light®

Delta Light® uit Wevelgem legt zichzelf strenge eisen op wat betreft de levertermijn van hun design verlichtingsartikelen. Gezien het grote aantal producten en onderdelen, doet Delta Light® hiervoor beroep op een krachtig bedrijfsbeheersysteem. iFacto Business Solutions is reeds zes jaar lang de softwarepartner van Delta Light®. Samen legden zij een indrukwekkend parcours af met Microsoft Dynamics NAV. Van boekhouding, sales, productie tot materiaalplanning en magazijnbeheer. Dankzij de gezamenlijke inspanning werkt Delta Light® super efficiënt en kunnen de klanten ten volle meeprofiteren van de flexibiliteit van Microsoft Dynamics NAV.

Stany Vervaet (iFacto), Frank Depoorter, Jan Blomme & Hans Maet (Delta Light)

MetaCoat

Poederlakbedrijf MetaCoat uit Lummen pakt uit met een hypermoderne installatie, een verregaande automatisering op de werkvloer en een milieuvriendelijke productiemethode. Op het vlak van administratie was er echter nog veel ruimte tot verbetering. MetaCoat besloot daarom te investeren in Microsoft Dynamics NAV: een uitgebreid standaard ERPsysteem dat toch toelaat om flexibel maatwerkmodules te integreren. iFacto slaagde er in om de specifieke behoeften van het poederlakbedrijf te vertalen in een intelligent en transparant prijssysteem. MetaCoat haalt veel meer voordeel uit de nieuwe oplossing dan aanvankelijk gedacht en is dan ook bijzonder tevreden.

Frank Simons (MetaCoat)

Nof Metal Coatings Europe

NOF Metal Coatings Europe is de Europese dochteronderneming van NOF Metal Coatings Group, die behoort tot de Japanse chemische groep, NOF Corporation. De groep is uitvinder van gepatenteerde zink bevattende roestwerende coatings. De coatings zorgen voor een hoog niveau van bescherming tegen corrosie bij geringe dikte droge-film. Zij zijn de benchmark in de auto-en truckindustrie maar ook in andere industriële sectoren, zoals hernieuwbare energie. In 2011 besloot NOF Metal Coatings het bestaande ERP systeem Axapta 3.0 up te graden naar de meest recente versie, Microsoft Dynamics AX 2012. NOF koos hiervoor iFacto als partner omwille van de kennis en ervaring in de Semi-Process industrie.

BouMatic Robotics

BouMatic Robotics B.V. (BMR) is een dynamisch Nederlands bedrijf dat zich focust op robotisering in de melkveehouderij. De kennis en jarenlange ervaring in de melktechnologie van het Amerikaans zusterbedrijf BouMatic gaat generaties terug. Deze enorme kennis en ervaring heeft BouMatic Robotics weten te integreren in een reeks van moderne robots die wereldwijd in de melkveesector worden ingezet.