ERP-software voor groothandel en distributie | iFacto
Level up

ERP-software voor de groothandel

ERP-software als kloppend hart van de groothandel. Een flexibel en geïntegreerd platform creëert extra toegevoegde waarde voor de dienstverlening richting klanten én leveranciers.

ERP-software voor groothandel en distributie

Meer marge en maximale efficiëntie

Als groothandel is het van uitzonderlijk belang om goederen zo efficiënt mogelijk te ontvangen en versturen en dit met correcte marges. Een onderbouwd inkoopvoorstel, efficiënt magazijnbeheer met een flexibele magazijnopzet of een sturend WMS, een gestroomlijnde supply chain en een geïntegreerde webshop bieden uitkomst. Dit allemaal in 1 platform, geïntegreerd en klaar voor een toekomst in de cloud.

Efficiënt magazijnbeheer

In een economie die 24/7 doordraait is het magazijn een belangrijk fundament van de moderne groothandel en is een efficiënt beheer noodzakelijk.

Om tot een optimaal magazijnbeheer te komen, geeft de ERP-oplossing Distri+ apps de mogelijkheid om te kiezen voor een flexibele magazijnopzet of voor een volledig sturende WMS (Warehouse Management System). Goederen worden snel ontvangen, verplaatst of verstuurd en er wordt inzicht gecreëerd in de actuele voorraad. Op deze manier wordt naar een zo hoog mogelijke uitleveringsgraad gestreefd.

Efficiënt magazijnbeheer danzkij ERP voor groothandel

Digitalisering van de keten

Digitalisering verhoogt de efficiëntie doorheen het hele bedrijf. Het integreren met software van klanten, leveranciers en andere partijen is key om tijdswinst te realiseren doorheen alle processen.

Het automatiseren van de orderverwerking maakt hier deel van uit. Door het gebruik van geïntegreerde EDI-communicatie (Electronic Data Interchange) binnen Distri+ Apps, kan er snel en eenvoudig op een digitale manier gecommuniceerd worden met klanten, leveranciers etc. Alles komt gestroomlijnd binnen in de ERP-software waar vervolgens alles gecentraliseerd verwerkt kan worden.

ERP software voor groothandel en distributie

Customer centricity als strategische pijler

In het zakelijke segment is e-commerce een steeds prominentere rol gaan spelen, ook bij de groothandels is een geïntegreerde webshop haast niet meer weg te denken. Een online verkoopkanaal zorgt niet alleen voor een stijging van het aantal orders, maar ook de nood naar een goed beheer van wisselstukken, retours en klachten zal toenemen. De verwachtingen van de klant worden steeds groter waardoor een sterke dienstverlening van de groothandel aan belang wint.

Distri+ apps komt in deze problematiek tegemoet met mogelijkheden om een uitstekende online koopervaring te creëren, klantvragen te stroomlijnen, klachten te registreren en op te volgen, alsook de vragen naar wisselstukken te centraliseren en duidelijk te communiceren over de status van de herstellingen.

Software oplossingen voor groothandel en distributie
Contact

Let's connect.

iFacto Office

Heeft u een vraag? Wij staan voor u klaar.