ERP-software: het kloppend hart van de groothandel

ERP-software: Het kloppend hart van de groothandel

Overzicht door gerichte software

Voor de distributie en groothandel, die steeds een evenwicht hoeven te zoeken tussen hun logistieke, administratieve en financiële diensten, vormen de bedrijfsprocessen één van de belangrijkste bronnen van het concurrentievermogen. Gelukkig kunnen hedendaagse softwareoplossingen daarbij helpen.

Het antwoord dat iFacto hierop biedt is Distri+. Distri+ is een geïntegreerde ERP-oplossing op basis van Microsoft Dynamics 365 Business Central, welke gericht is op de groothandel en distributie. Distri+ brengt al uw logistieke, administratieve en financiële bedrijfsprocessen samen in één geïntegreerd platform, waardoor u uw bedrijfsbeheer kunt optimaliseren.

Zo blijft u de concurrentie voor, kunt u voldoen aan de steeds stijgende klantverwachtingen en zorgt u ervoor dat alle medewerkers toegang hebben tot up-to-date informatie.

Al uw logistieke processen in één platform

Een standaard ERP-oplossing als Microsoft Dynamics 365 Business Central maakt uw bedrijf efficiënter, vermindert uw administratie, helpt u kosten te besparen en geeft u een goed overzicht op uw klantinteracties en bedrijfsactiviteiten. Dankzij onze geïntegreerde ERP-oplossing Distri+ beschikt u ook over een krachtige oplossing, specifiek voor de groothandel en distributie.

Inkoop: Een succesvolle verkoop begint bij uw eigen inkoop. Door gebruik te maken van Distri+ weet u steeds wat en hoeveel u precies zou moeten bestellen, waardoor u altijd grip hebt over al uw bestellingen bij verschillende leveranciers. Koopt u als groothandelaar of distributeur afgewerkte producten in, stelt u die zelf nog samen of gaat u assembleren? Door uw inkoopplanning te verbeteren, neemt u betere beslissingen en kunt u de kwaliteit en prestaties van uw leveranciers correct opvolgen.

Verkoop: Het verkoopproces is het belangrijkste aspect van uw bedrijf. Een accuraat en correct overzicht over uw prijzen, kortingen en voorraad is daarom essentieel. Distri+ biedt u de mogelijkheid uw verkooporders op diverse manieren in te geven, klanten aan te maken en snel offertes op te maken. Door gebruik te maken van Distri+ zorgt u er vervolgens voor dat uw salesteam steeds toegang heeft tot klantinzichten, voorraden, eerdere aankopen, offertes en promoties. Ten slotte maakt u eenvoudig nieuwe artikels aan en voert u efficiënt prijswijzigingen door.

Voorraadbeheer: Als groothandelaar of distributeur wilt u inzicht hebben in de actuele voorraad, waar de producten liggen en weten wanneer er wat binnenkomt en buitengaat. Dit soort informatie moet u niet langer in spreadsheets bijhouden. Door gebruik te maken van Distri+ krijgt u een volledige controle over uw voorraad. Het ondersteunt uw bedrijf met een slim voorraadbeheer, gebruiksvriendelijke applicaties en zelfs een compleet ‘WMS-systeem’, waardoor u altijd beschikt over een optimaal voorraadniveau.

Meer informatie.

Meer orders, minder kans op fouten

Een prioritaire sterkte van Distri+ is dat u slechts eenmalig gegevens en data hoeft in te voeren, die daarna overal in uw ERP-systeem te vinden en bewerken zijn. Dusdanig wordt een verandering in uw systeem automatisch toegepast op alle desbetreffende gegevens en producten.

Zaken als deze klinken vanzelfsprekend maar dat zijn ze zeker niet. Vele groothandelaars werken vandaag namelijk nog met afzonderlijke systemen. Deze systemen zijn soms gesynchroniseerd maar lang niet altijd. Dit is niet alleen een tijdrovende opdracht, maar is ook zeer gevoelig voor het maken van fouten. Moet u veel veranderingen doorvoeren, dan is een fout snel gebeurd. Met behulp van Distri+ is dit dan ook verleden tijd.

Een waaier aan mogelijkheden

Wanneer de standaardfunctionaliteiten van Distri+ nog niet helemaal zouden voldoen, heeft u met iFacto de mogelijkheid om Distri+ zelfs nog verder uit te breiden. Zo kunt u kiezen voor een waaier aan verschillende apps voor zaken als: e-commerce, business intelligence, document management en nog veel meer. Hierdoor kunt u eenvoudig, snel en veilig nog meer waarde toevoegen aan uw bestaande IT-systeem. Uw groothandel of distributiebedrijf onderscheiden van de concurrentie, het is nu een realiteit met Distri+.

Kies voor een geïntegreerde ERP-oplossing met iFacto

Wilt u verder ontdekken wat Distri+ voor uw bedrijf kan betekenen of wenst u meer info over onze oplossingen? Neem gerust contact op met één van onze experts en we bekijken hoe we uw bedrijf kunnen verder helpen.

Deel dit artikel:

Related