Klaar voor de toekomst met een ERP in de cloud

Klaar voor de razendsnelle technologische evolutie naar de cloud?

De technologische evolutie waarin we nu verkeren verhoogt de dagelijkse druk bij bedrijven om altijd en overal de juiste gegevens snel ter beschikking te hebben. Niet alleen om klanten de nodige info te verschaffen, maar ook voor medewerkers op de baan, in ateliers of voor de hybride werknemers thuis. Een cloud ERP systeem dat klaar is voor de toekomst kan aan deze verwachtingen voldoen.

Maar wat wil dit zeggen en welke voordelen biedt Dynamics 365 Business Central, de cloud oplossing voor KMO's van Microsoft?

Altijd en overal toegankelijk

Om te beginnen wordt de software niet meer op een lokale server geïnstalleerd, maar draait het pakket op een afgeschermde omgeving in de cloud . Alle gegevens zijn sterk beveiligd maar altijd en van overal beschikbaar voor geverifieerde gebruikers. Dit wil zeggen dat gebruikers moeten inloggen met een persoonlijk account en paswoord en alleen toegang hebben tot de gegevens en functies waartoe ze gemachtigd zijn.

Weg met de aankoopkost

In een cloud model wordt de software in cloud omgeving gehost en aangeboden volgens het SaaS (Software-as-a-Service) principe. De software wordt aangeboden als een dienst, waardoor u de software huurt en de initiële aankoopkost bijgevolg sterk daalt. De aanschafkost van een ERP-licentie valt weg, net als het jaarlijks terugkerend onderhoudscontract. Bovendien zorgt de maandelijkse facturatie voor een betere spreiding van de kosten. Ten gevolge van dit huurmodel, kunt u de implementatietijd in de meeste gevallen dan ook zeer kort houden.

Flexibiliteit op alle vlakken

De schaalbaarheid van de cloud software zorgt voor meer flexibiliteit waardoor de software kan meegroeien met de noden van uw bedrijf. Het platform is niet alleen schaalbaar op het vlak van aantal users, maar ook op vlak van modules en functionaliteiten. Dit laat toe om op te starten met enkele basisfuncties en later verder uit te breiden met extra functionaliteiten of extra opslagcapaciteit, zonder grote hardware investeringen te doen.

Koppeling met andere toepassingen

De cloud ERP oplossing van Microsoft, zijnde Dynamics 365 Business Central, is eenvoudig te koppelen met andere Microsoft toepassingen, bijvoorbeeld Microsoft 365 (voorheen Office 365). In deze cloud configuratie is de koppeling veel eenvoudiger dan in een OnPremise (client-server) omgeving. Andere integraties, zoals met het Power Platform (Power BI, Power Apps, Power Automate, … ), zijn een stuk eenvoudiger dan met OnPremise installaties. Cloud oplossingen bieden met andere woorden meer toekomstperspectieven.

Nog voordelen die Dynamics 365 cloud biedt? Ja zeker!

Software updates worden automatisch doorgevoerd. Hierdoor werkt u steeds in een up-to-date omgeving en hoeft u niet door kostelijke en tijdrovende upgrade-procedures. Daarnaast zorgt Microsoft Dynamics 365 cloud voor back-ups op reguliere tijdstippen. Hier hoeft u zich dus geen zorgen over te maken en kunt u zich meer focussen om de kern van uw business.   

Wat houdt u tegen om in de cloud te werken?

Neem contact op met één van onze experts, zij bespreken graag uw vragen en bekijken met u de verschillende mogelijkheden specifiek voor uw situatie. Uw ticket naar de cloud...

Deel dit artikel:

Related