5 tips voor een future-proof ERP voor uw groothandel

5 Tips voor een future-proof ERP voor uw groothandel

Een razendsnelle evolutie

De technologische evolutie gaat razendsnel, dagelijks komen er verschillende producten en diensten op de markt die zorgen voor nieuwe mogelijkheden en kansen. De snelheid waarmee het aanbod steeds groter wordt, zorgt voor snel wisselende verwachtingen van de consument. Deze snelheid zorgt ook voor druk bij bedrijven, een druk om blijvend aan die verwachtingen te voldoen.

Ook een groothandel, importeur of distributeur voelt deze druk en krijgt te maken met nieuwe uitdagingen zoals de digitale evolutie, e-commercebedrijven, snellere levertijden, de stijgende vraag naar nauwkeurige productinformatie, etc. Om deze uitdagingen aan te gaan moet u voorbereid zijn, dienen uw bedrijfsprocessen met het onverwachte te kunnen omgaan en hoort uw bedrijfssoftware future-proof te zijn.

Dit alles begint bij een ERP-systeem dat up-to-date is en bij voorkeur ook blijft, een ERP-systeem dat klaar is voor de toekomst.

Tip 1: Creëer inzicht in uw eigen situatie

Wat zijn uw bedrijfsprocessen? Waar zitten de knelpunten? Hoe wordt het overzicht in uw magazijn bewaard? Kunt u nog beter aan de eisen van de klant voldoen? Wat zijn uw doelstellingen?

Door stil te staan bij o.a. deze vragen krijgt u overzicht en inzicht in uw bedrijfssituatie en waar u naartoe wilt.

Tip 2: Kies een ERP-pakket dat flexibel is en uw bedrijf helpt groeien

Een geschikte ERP-oplossing moet de mogelijkheid bieden om in te spelen op de (nu nog onbekende) ontwikkelingen van de toekomst.  Daarnaast moet het flexibel en dynamisch genoeg zijn om perfect aan te sluiten op uw eigen processen en structuren.

Microsoft Dynamics 365 Business Central is een ERP-systeem dat meteen kan worden ingezet in elke KMO.  Deze toepassing laat u toe om te starten met een basisversie met functionaliteiten die voor elke ondernemer interessant zijn. Dit kunt u aanvullen met modules die gericht zijn op uw bedrijf, bvb. de Distri+ module van iFacto, die een toevoeging van functionaliteiten biedt gericht op elke groothandel en distributeur.

Wanneer uw bedrijf er aan toe is, kunt u nog verder uitbreiden met aanvullende modules voor document management, e-commerce, business intelligence, etc. Zo groeit uw bedrijfssoftware evenredig mee met uw bedrijf.

Tip 3: Gebruik geavanceerde rapportering en business intelligence

Meten is weten en dus zijn in uw ERP geïntegreerde rapporteringsmogelijkheden en business intelligence curciaal voor bedrijven die snel willen inspelen op trends. Door analyse van uw bedrijfsdata kunnen best practices geïdentificeerd worden, veranderingen in de markt opgemerkt worden en goed of slecht presterende producten opgespoord worden. U kan berekende veranderingen doorvoeren met de hoogste ROI, het laagste risico, de snelste picking, etc. Op basis van Microsoft Dynamics 365 ERP zijn er verschillende oplossingen voor deze geavanceerde rapportering.

Tip 4: Ga voor automatische upgrades

Een future-proof ERP is een dynamisch systeem dat eenvoudig te upgraden is. Maandelijkse-, halfjaarlijkse- of jaarlijkse automatische upgrades zorgen dat hoog oplopende kosten en lange doorlooptijden verleden tijd zijn. Tevens bent u steeds mee met de nieuwste trends en kunt u concurrentieel blijven in een veeleisende markt.

iFacto zet continu in op het verder uitwerken van de Distri+ module. Door de mogelijkheden die Dynamics 365 Business Central op technisch vlak biedt, kunt u meteen ook geniet van een continuë groei van uw ERP-toepassing. Een team van experts volgt de trends in de wereld van de groothandels en distributeurs op de voet en tracht deze uitdagingen te vertalen naar een verrijking van de ERP-toepassing.

De 'golden' tip 5: Vind een partner die bij je past, die gespecialiseerd is in groothandel en distributie

Hoewel niemand kan voorspellen welke exacte trends de komende maanden en jaren de nieuwe uitdaging zullen zijn, is het wel van cruciaal belang om een goede partner te hebben die snel kan inspelen en kan meedenken om deze uitdagingen om te buigen in opportuniteiten. Een partner die ervaring heeft in uw branche en kan meedenken over het optimaliseren van uw bedrijfsprocessen. iFacto is reeds 15 jaar een toonaangevende partner in de herinformatisering van groothandels en distributiebedrijven, dit met de Distri+ module die een 'future proof solution' garandeerd. Deze module wordt bij u geïmplementeerd door een team van goed opgeleide en gedreven consultants.

Wenst u graag meer informatie omtrent onze oplossingen? Neem gerust contact op met één van onze experts.

Deel dit artikel:

Related