Aptean Food & Beverage ERP | iFacto
Level up

Aptean Food & Beverage

Aptean Food & Beverage ERP is een oplossing op basis van Microsoft D365 Business Central, afgestemd op de voedingsindustrie. De functionaliteiten voldoen aan de sectorspecifieke eisen binnen het dagvers, kort- en langhoudbaar segment.

 

ERP voor voedingsindustrie

ERP-software voor voedingsbedrijven

Aptean Food & Beverage ERP, alle voordelen van een standaard ERP-systeem, aangevuld met alle noden gangbaar in uw sector, ondergebracht in 1 geïntegreerd platform. Aptean Food & Beverage ERP is een toevoeging van functionaliteiten aan de standaard ERP-oplossing Dynamics 365 Business Central, deze functionaliteiten zijn gericht op productie- en handelsbedrijven in de voedingssector.

Stem uw supply chain af op uw klanteneisen

Beheer uw volledige logsitieke keten met Aptean Food & Beverage ERP: van verkoopbehoefte tot en met levering bij de klant en de financiële afhandeling. Aptean Food & Beverage ERP is afgestemd op de noden van uw voedingsbedrijf: het bewaken van THT bij levering, FEFO-verwerking, blokkeren van loten, registratie van klachten en kwaliteitscontrole.

Voorzie een snelle orderintake door te werken met klantenassortimenten, bel-en verzenddagen of EDI. Met onze geïntegreerde oplossing kunt u strakke planningen en deadlines opvolgen. Optimaliseer uw voorraden en levertijden met Material Resource Planning (MRP).

Aptean Food & Beverage ERP maakt het u ook mogelijk om uw producten van de klantspecifieke verpakkingen en etiketteringen te voorzien alsook om de aflevercondities zoals o.a. SSCC te beheren. Met RF scanning verkleint u uw foutmarges en verhoogt u de snelheid van uw magazijnhandelingen. Hou eveneens de leeggoedstroom (o.a. pallets, vaten, ...) onder controle en stem uw transportmanagement af.

ERP voor voedingsbedrijven

Uw kwaliteitsmanagement verweven in uw processen

Weet u precies waar uw producten vandaan komen en waaruit deze bestaan? Deze vragen zijn een trend bij de consument van vandaag. Via Aptean Food & Beverage ERP wordt tracking & tracing van uw loten doorheen de volledige keten mogelijk, van leverancier naar klant en van klant naar leverancier.

Voldoe aan alle wettelijke bepalingen en monitor uw kwaliteitssysteem (BRC, HACCP, IFS, ISO9002, ISO22000, etc.) aan de hand van kwaliteitscontroles, kalibraties en klachtenbeheer. Behoud op elk moment een zicht op de THT, voedingswaarden, allergenen, … van uw producten.

Bovendien kunt u automatisch uw etiketteringsinformatie, ingrediëntendeclaratie, voedingswaarden, e.a. rechtstreeks overnemen uit de verpakking- en productspecificaties.

Food & Beverage ERP voor tracking & tracing

Bouw op een solide productie-ondersteuning en -planning

Aptean Food & Beverage ERP is geschikt voor Make to Order als voor Make to Stock bedrijven. Om uw productieproces te stroomlijnen en af te stemmen kunt u kiezen voor een doorgedreven productieopvolging of voor een vereenvoudigde assemblagefunctionaliteit.

 • Een hoge leverbetrouwbaarheid op toegezegde orders resulteert in een optimale klantenservice.
 • Werk steeds met de juiste stuklijstversie en beheer zo uw recepturen.
 • Plan uw productie op basis van historische verkopen, prognoses én orders.
 • Optimaliseer uw productie door productiebehoeftes te combineren en omsteltijden terug te schroeven (MPS).
 • De werkvloerapplicatie geeft u een real-time inzicht op de verbruiken en op de output.
Food & Beverage ERP

ERP gericht op uw sectorsegment

 • Bakkerij

  Bakkerij

  De ERP voor bakkerijen zit boordevol functionaliteit, speciaal ontworpen om de uitdagingen van uw branche op te lossen en te helpen uw bakkersbedrijf goed te laten lopen.

 • Bevroren en bereide verpakte voedingsmiddelen

  Bevroren en bereide verpakte voedingsmiddelen

  Voedingssoftware die u in staat stelt de uptime te maximaliseren, voorraadniveaus beter te beheren en de productieplanning te optimaliseren, zodat uw bedrijf efficiënter en winstgevender wordt.

 • Zuivel

  Zuivel

  Met deze zuivelsoftware kunt u de kosten nauwkeurig bepalen om de voorraadwaardering te verbeteren, productcomponenten bijhouden voor klassenontwikkeling en inputgebaseerde productie effectief verantwoorden.

 • Zoetwaren

  Zoetwaar

  Creëer aangepaste kwaliteitsaudits. Scheid allergenen tijdens de productie. Traceer grondstoffen vanaf de ontvangst tot en met de productie. Onze software voor zoetwaren biedt alles wat u nodig hebt.

 • Sauzen en dressings

  Sauzen en dressings

  Of u nu complexe formuleringen beter wilt beheren, consistentie wilt meten of de opbrengst in realtime wilt analyseren op vocht, temperatuur en kwaliteit, onze oplossingen bieden precies wat u nodig hebt.

 • Snacks

  Snacks

  Klaar om batches beter te consolideren en te optimaliseren, allergenen te scheiden en te vervangen, traceerbaarheidsprocessen te stroomlijnen en de Overall Equipment Effectiveness te verhogen?

 • Kruiden en specerijen

  Kruiden en specerijen

  De softwareoplossingen van Aptean zijn ontworpen om u te helpen efficiënter te werken, de regelgeving inzake voedselveiligheid na te leven en uw bedrijf uit te breiden, met een reeks functies die op uw branche zijn afgestemd.

Contact

Let's connect.

iFacto Office

Heeft u een vraag? Wij staan voor u klaar.