ERP-implementatie voor X2O | iFacto

X2O gaat voor een spetterende dienstverlening met D365 Business Central

X2O is een retailer in badkamers met verschillende vestigingen in België, Nederland en Luxemburg. 

Deze retailer bestaat niet enkel uit verschillende vestigingen, maar ook uit meerdere bedrijven. Bij de switch van het oude systeem (eigen ontwikkeling) naar Dynamics 365 Business Central en iFacto Distri+ werd dan ook gekozen voor een 'Single Logistics - Multi Finance' set-up. Hierbij wordt de logistiek centraal gestuurd terwijl de financiële transacties separaat verlopen, zonder dat de gebruiker van bedrijf dient te wisselen. De centrale voorraad wordt behandeld d.m.v. een integratie met third party logitics partner(s). Enkel de voorraad in de winkels wordt aanzien als een aparte vestiging. In elke winkel wordt er gewerkt met een POS-systeem (Tilroy) waar een volledige integratie met Dynamics 365 Business Central en Distri+ werd opgezet.

Aangezien er verschillende financiële administraties zijn, werd er ook op dit deeldomein aan efficiëntie gewonnen. Hier zorgt Continia Document Capture voor de automatisering en herkenning van inkomende documenten, waarbij er via de Continia Web Portal een goedkeuringsflow kan opgestart worden. Verder tracht X2O zoveel mogelijk interactie met z'n partners te laten verlopen via EDI.

Naast de voorgenoemde integraties werden er ook koppelingen gemaakt met een PIM-systeem (Akeneo), BI-tool (Birds), pakjesdiensten alsook met DeliveryMatch zodoende de verzendingen tijdig bij de eindklant te krijgen. Om deze integraties vlot te laten verlopen, werd er gebruik gemaakt van een middle layer als centrale service tussen de verschillende software-systemen, volledig gehost in Azure. 

X2O is alvast klaar voor de toekomst.

Geïmplementeerde oplossingen door iFacto:

  • D365 Business Central
  • Distri+ Apps
  • Document Management
  • Rapportage & BI
X2O | referentie iFacto
Deel dit artikel:
Contact

Let's connect.

iFacto Office

Heeft u een vraag? Wij staan voor u klaar.