Astena treedt toe tot de kennisgroep van iFacto Group

Astena treedt toe tot de kennisgroep van iFacto Group, Infront en Qubix.

Gedreven door ambitie, groei en kwaliteit bundelen Astena, iFacto Group, Infront en Qubix de krachten en vormen zo een groep van 200 consultants met een omzet van 27 miljoen Euro actief in Microsoft Dynamics 365 ERP, E-Commerce, CRM, Power Apps en Modern Workplace.

iFacto Group met Astena

Kennisgroep rond Microsoft Dynamics met tal van synergieën

“We vormen een groep zodat we nog beter kunnen werken aan de volledige digitalisering van onze klanten op basis van het totale aanbod van Microsoft. Er ontstaat een enorme synergie op vlak van productontwikkeling, marketing, sales, rekrutering en opleiding” stelt Steven Arrazola de Oñate, Managing Partner van iFacto Group.

“Deze samenwerking maakt ons allen ook nog beter bereikbaar. Met 5 vestigingen in Kontich, Gent, Hasselt, Kortrijk en Breda, die volledig zijn ingericht zijn volgens de nieuwe en hybride manier van werken, heeft de groep een aangename uitvalsbasis voor zijn medewerkers om de 700 klanten snel te kunnen bedienen”.

Samenwerken zit in ons DNA

Astena is in 2006 opgericht als onderdeel van de Cronos Groep. “ We zochten toen een habitat waar men weet wat investeren in software betekent en waar al een hoop IT-kennis in huis was. Dat bleek een goede keuze en blijft ook vandaag een uitstekende zaak. Er zijn talloze fijne samenwerkingen ontstaan met andere Cronos-bedrijven over vele projecten heen. Om bepaalde klantenvragen optimaal te beantwoorden, halen we de kennis van een collega-bedrijf erbij. Samenwerking zit dus in ons DNA”, zegt Wim Vandesompele, oprichter en managing partner van Astena. 

“De keuze om de krachten te bundelen werd ingegeven door de gemeenschappelijke wens om een toonaangevende speler te zijn en te profiteren van de voordelen van elk van de bedrijven” legt Wim Vandesompele uit.

“ Om onze klanten aldus een nog betere dienstverlening te geven rond de Microsoft-software, stapt Astena in deze cluster. Samen vormen we een groep van vier specialisten in het Microsoft-platform, waaronder Dynamics 365, Microsoft 365, Power Platform en Azure, en gaan daardoor zeer intensief samenwerken op basis van onze specialisaties en sectorkennis. ”

Betrouwbare adviseur met top expertise

Astena en iFacto zijn met totaaloplossingen voor o.a. bouw- en installatiebedrijven, projectontwikkelaars, groothandels in electro, gereedschappen, staal, bouwmaterialen, decoratie een bevoorrechte partner voor hun klanten waaronder Durabrik, X²O, Stanley Security Systems, Beneens, Varo, Furnibo, Beddeleem, Van Oirschot, Driesen Algemene Bouw, Prof Praxis, Belcotec, LivWise, … “Dankzij de gebundelde kennis kunnen die nu nog beter geadviseerd wordt zowel op technisch vlak als met sectorkennis van digitalisering van bedrijfsprocessen” licht Wim Vandesompele van Astena toe.

Binnen de groep werken momenteel 3 MVP’s (Microsoft Most Valuable Professionals) Eric (waldo) Wauters en Vjeko Babic voor Microsoft Business Applications en Yannick Reekmans voor Microsoft Office365 Development.  Microsoft kende elk van hen meermaals die award toe omwille van hun doorgedreven expertise en hun uitzonderlijke inzet als voortrekkers binnen de Microsoft Community.

In een zeer competitieve markt is het steeds een uitdaging om de juiste medewerkers te vinden en te houden. Toch slaagt deze groep erin te blijven groeien.  Dit jaar werden reeds 32 nieuwe medewerkers aangetrokken en 73 nieuwe projecten binnengehaald.  Cijfers die in volle corona crisis getuigen van de ondernemersmentaliteit  die de bedrijven delen.

Groot groeipotentieel

Met deze stap wordt de groep, erkend als Microsoft Gold Partner, eensklaps de grootste en sterkste Microsoft Dynamics Business Central partner van België.

Recent werden ook de eerste stappen in Nederland gezet door de oprichting van iFacto Nederland en de overname van de Microsoft Dynamics 365 activiteiten en de producten DX Steel en Pro Staal van Datamex.  Het nieuwe kantoor in Breda vormt meteen een nieuwe uitvalsbasis voor de andere activiteiten vanuit de groep naar Nederland.

“Er ontstaat zo een enorm groeipotentieel voor de komende jaren.  Door organisch te blijven groeien, door overnames en startups van nieuwe initiatieven willen we in 2025 de kaap van 300 mensen halen” besluit Steven Arrazola de Oñate.

Meer informatie over de bedrijven op www.astena.be, www.ifacto.be, www.infront.be en www.qubix.be.

Deel dit artikel:

Related