iFacto Group neemt D365 activiteiten van Datamex over

iFacto Group neemt de Microsoft Dynamics 365 activiteiten van Datamex in Breda over.

Gedreven door haar ambitie en groei, richtte de iFacto Group een nieuwe vennootschap op met vestiging in Breda. ‘iFacto Business Solutions Nederland’ zal per 1 november de Microsoft Dynamics 365 ERP, DX Steel en Pro Staal activiteiten overnemen van Datamex Automatisering. Via deze weg groeit de iFacto Group internationaal door naar een bedrijf met 160 medewerkers en een omzet van maar liefst 22 miljoen Euro.

iFacto Group en Datamex

“Met deze overname breiden we niet alleen geografisch uit naar Nederland, maar hebben we met dx steel vanaf nu ook een oplossing voor de staal- en metaalbranche.”, vertelt Steven Arrazola de Oñate, Managing Partner van de iFacto Group. “iFacto was reeds actief met totaaloplossingen voor groothandels, distributiebedrijven en voedingsbedrijven. Ten slotte heeft het ook oplossingen voor financiële afdelingen en productiebedrijven welke nood hebben aan digitalisering en een adequate rapportering.”

“Ons partnership is het resultaat van een nauw gecreëerde band, die gebaseerd is op een gelijke cultuur, normen en waarden. iFacto staat voor één bedrijf, duidelijkheid en transparantie.  Dit is een stap kijkend naar de toekomst, bouwend op het verleden”.

Rik Peters, eigenaar Datamex

Synergieëen en een groot groeipotentieel

“Met deze samenwerking ontstaat er niet alleen een enorme synergie op het vlak van product development, sales, marketing en rekrutering, maar is er ook een fors groeipotentieel voor de komende jaren gecreëerd. Onze 5 kantoren vormen een perfecte uitvalsbasis om de 600 klanten in België en Nederland snel te kunnen bedienen.”, vertelt Steven Arrazola de Oñate van iFacto Group. “iFacto zal bijkomend fors investeren in dx steel, dé complete oplossing voor de staal- en metaalbranche op basis van Microsoft Dynamics 365 Business Central”.

De basis hiervan werd in de jaren 80 gelegd door Datamex met de ontwikkeling van Pro Staal, een oplossing gebaseerd op ‘Progress’-technologie.  Op dit ogenblik telt het bedrijf 30 klanten in staal en metaal, welke voornamelijk gelegen zijn Nederland.  Door DX Steel ook volledig in de Microsoft Cloud aan te bieden zal dit aantal sterk toenemen, eerst in Nederland en België, nadien in de rest van Europa.

“iFacto en Datamex Automatisering delen hetzelfde pand en zullen nauw blijven samenwerken, waarbij deze laatste  de IT & Managed Services kan verzorgen voor de klanten van iFacto in Nederland”, besluit Rik Peters van Datamex.

Daarnaast zal iFacto vanuit Breda ook de Nederlandse markt aanboren met Distri+ en DistriApps, een totaaloplossing voor groothandels en distributiebedrijven op basis van Dynamics 365 Business Central.  In België is iFacto met meer dan 180 klanten marktleider in deze sector.  In een later stadium zal Breda ook de mogelijke uitvalsbasis kunnen zijn om andere activiteiten uit de groep als Dynamics 365 F&O en CRM naar Nederland uit te rollen.

Top Expertise & The War for Talent

Binnen de iFacto Group werken momenteel 3 MVP’s (Microsoft Most Valuable Professionals); Eric Wauters en Vjeko Babic voor Microsoft Business Applications en Yannick Reekmans voor Microsoft Office 365 Development. “In een zeer competitieve sector is het steeds een uitdaging om de juiste medewerkers te vinden en te houden. Het feit dat we een fantastisch team hebben, aangevuld door deze 3 toppers, geeft ons dan ook een hele voorsprong.”, legt Steven Arrazola de Oñate uit. “Dit jaar werden in België al 29 nieuwe medewerkers aangetrokken, een hele prestatie in een markt waar ‘The War for Talent’ hevig woedt.  Met deze overname komen daar nu in Nederland nog eens 20 nieuwe collega’s bij.”

Steven Arrazola De Oñate

Datamex 

Datamex Automatisering is in 1983 opgericht. De tweede generatie Peters staat sinds 2011 aan het roer van het bedrijf. Met meer dan 70 medewerkers en een omzet boven de 10 miljoen Euro is het een toonaangevende Microsoft partner voor het MKB/KMO-segment in Nederland. Datamex richt zich op een breed spectrum van het Microsoft portfolio. Van Dynamics tot Microsoft 365 en van hardware tot Managed Services. Datamex is de allround partner voor haar klanten.

iFacto Group

De iFacto Group telt nu 7 bedrijven met samen 160 werknemers actief in Microsoft Dynamics 365 ERP, E-Commerce, CRM, PowerPlatform en Modern Workplace. Vanuit vestigingen in Kontich, Hasselt, Gent, Kortrijk en Breda wordt bij 600 klanten als Varo, Mateco, Accent Groep, X²O, LivWise, Berghoff, Filliers, Ravago, Voka, Jan De Nul, … 22 miljoen Euro omzet gerealiseerd.

“Het voorbije jaar verdubbelde het bedrijf in omvang.  De komende 5 jaar willen we dat nog eens overdoen, zowel door organische groei als door overnames of start-ups van nieuwe initiatieven”, eindigt Steven Arrazola de Oñate.  “Eind dit jaar wordt nog extra uitbreiding verwacht waardoor we de kaap van 200 medewerkers en 27 miljoen omzet halen. Allicht kan ik hierover binnen een maand meer vertellen.”

Meer informatie over de bedrijven op www.ifacto.bewww.ifacto.nlwww.datamex.nl en www.dxsteel.eu

Deel dit artikel:

Related