Directions 4 Partners EMEA 2023 in het teken van AI

Directions 4 Partners 2023 editie

Terugblik naar Directions EMEA 2023. Het was een geweldige editie dit jaar, met 248 sessies en bijna 3000 deelnemers uit 70 landen. In de verschillende sessies kwamen voornamelijk twee grote topics naar voor, weliswaar vanuit verschillende touchpoints.

  • De maturiteit van het Microsoft cloud platform voor business applications. Met het uitgebreide gamma aan integratiemogelijkheden liggen er ontzettend veel opportuniteiten binnen handbereik.
  • AI, AI, AI en nog eens AI 😃

AI, we kunnen er niet omheen, de mogelijkheden komen dan ook aan een razendsnel tempo op ons af. Vandaar ook alle buzz rond Copilot, de AI-tool van Microsoft. De integratie van Copilot in Dynamics 365 Business Central zorgt voor enorm veel opportuniteiten voor de gebruiker.

Enkele praktijkvoorbeelden die nu al, of zeer snel, beschikbaar zullen zijn:

  • De automatisatie van veel repetitieve taken waardoor de gebruiker tijd bespaart bij dagdagelijkse taken.
  • Het opvragen van gegevens zal veel eenvoudiger worden met behulp van "natural language". De gebruiker kan opdrachten formuleren in spreektaal. Zo zal u aan Copilot voor Business Central kunnen vragen; 'Geef mij de top 5 van klanten met hoogste behaalde omzet in het laatste kwartaal'. Het resultaat is onmiddellijk beschikbaar zonder dat er een rapport voor moet gebouwd worden.
  • Administratieve verwerkingen worden eenvoudiger en meer en meer ondersteund door Copilot. Doordat Copilot teksten herkent kan hij bijvoorbeeld 'begrijpen' welke rekeningen er bij een transactie horen bij het reconciliëren. Dat maakt de 'soms' saaie verwerking een stuk makkelijker en minder foutgevoelig.

Kortom, de mogelijkheden zijn immens, en dit is nog maar het begin... Naar welke innovaties kijkt u uit?

Directions EMEA 2023 | iFacto
Deel dit artikel:

Related